El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ús de mascaretes: així queda amb l'última publicació en el DOGV

Cal portar mascareta quan accedim a platges o entorns naturals o en el passeig a vora mar. També en els vestuaris excepte en les dutxes, i en l'estada en terrasses mentre no es beu o menja.
 

Aquest 12 d'abril s'ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana les mesures referents a l'ús de mascareta, i que especifica els casos on no serà exigible, com el bany o l'esport individual. Te'ls detallem. 

Les mascaretes són a partir d'ara d'ús obligat en totes les persones majors de 6 anys, en qualsevol espai obert o tancat d'ús públic, independentment que es complisca la distància de seguretat. En vehicles també, excepte si tots els ocupants són del mateix nucli de convivència. 

Eixa és la norma general que estipula la resolució publicada aquest 12 d'abril al DOGV, i que detalla les activitats considerades compatibles o incompatibles amb l'ús de mascareta.

Així, no cal utilitzar-la en el bany, siga en mar, llac, riu o piscina; ni en la pràctica d'esports aquàtics. Tampoc en els períodes de descans abans o després del bany, sempre que es complisquen les següents normes: estar sempre en un punt fixe, respectant el metre i mig de distància amb no convivents, i sense que el grup supere el número màxim permés, ara mateix en 6 persones. 

Però també es concreten activitats compatibles en les quals sí que cal portar la mascareta: el passeig en els accessos a platges o entorns naturals, el passeig a vora del mar, l'ús de vestuaris excepte en les dutxes, o l'estada en bars i restaurants excepte els moments "estrictament necessaris" per a beure o menjar.

Com fins ara, estan exemptes les persones amb malalties o dificultats respiratòries on estiga contraindicat l'ús de mascareta. Tampoc s'exigeix en l'esport individual o en activitats que suposen un esforç físic, sempre que es mantinga distància d'1,5 metres amb no convivents.