El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

L'ecoparc mòbil del consorci recorre ja les comarques 'a la caça' de tot tipus de residu

L'alcaldessa de XIxona, Isabel López, en l'ecoparc

L*objectiu principal que persegueix l'ecoparc és el de facilitar la recollida selectiva de més de 40 tipus de residus prop de les llars dels veïns; i també conscienciar sobre la participació ciutadana activa en la gestió dels residus
 

Radiografies, tòner, joguets, xicotets electrodomèstics, oli, pintura, impressores, piles, roba... Qualsevol cosa que tinguem a casa es pot reciclar ara molt més fàcil amb el nou ecoarc mòbil que recorre des d'aquesta setmana les nostres comarques.

La primera setmana, l'ecopaarc mòbil, que el traslladen remolcat amb un camió i que es desplega fàcilment en qualsevol plaça o descampat, ha visitat Alcoi i Xixona. Aquest dimecres estarà en Beniarrés, i la pròxima setmana a Cocentaina i Muro, entre d'altres pobles.

El consorci del Plan Zonal de Residus 7-A2 d'Alacant disposa des d'aquest any d'aquesta infraestructura, pensada perquè el veïnat puga dur directament tot tipus d'objectes per al se reciclatge, i sense haver d'anar als ecoparcs que es troven a les afores de les ciutats. 

El consorci ha iniciat una campanya per donar a conéixer l'ecoparc mòbi pels més de 30 municipis i espera que, a poc a poc, es familiaritzen amb el seu ús.

En la primera jornada a Alcoi i Xixna, s'han rebut principalment tot tipus de piles, xicotets electrodomèstics (ràdios antigues, impressores, televisors i ordinadors); joguets, llibres i taps de plàstic.

El vicepresident del Consorci, Jordi Martínez, s'ha personat en aquesta primera cita de l'ecoparc amb Alcoi i ha pogut comprovar de primera mà l'interès que ha despertat en els ciutadans, “que ja saben la facilitat i comoditat que els aporta aquest ecoparc mòbil a l'hora de reciclar tot tipus d'objectes. Des d'un *pen *drive fins a la pantalla d'un ordinador o una radiografia”, ha assegurat Martínez.

La segpna visita de la setmana ha estat Xixona, on a la Plaça de les Monges, l'ecoparc ha arrepegat els primers objectes. L'alcaldessa, Isabel López, també ha estat present per interessar-se per la resposta dels ciutadans, ii de pas, per explicar in situ als veïns com es pot emprar l'ecoparc.


L*objectiu principal que persegueix l'ecoparc és el de facilitar la recollida selectiva de més de 40 tipus de residus prop de les llars dels veïns; i també conscienciar sobre la participació ciutadana activa en la gestió dels residus

L'ecoparc visitarà Beniarrés el dimecres 12. La setmana del 17 de setembre, li arribarà el torn a Mutxamel, *Sant Vicent, *Aigues, Muro, i Sant Joan; i la del 24 de setembre, a Ibi, La Torre de

Quins residus es poden dipositar?

Es podran dipositar en l'ecoparc tot tipus de residus que es generen en domicilis i que no es poden abocar en els contenidors convencionals. Per exemple, radiografies, piles, paper, fluorescents, tòners, DVD, roba i tèxtil, electrodomèstics, cintes de vídeo, càpsules de cafè, joguets amb equips electrònics, aparells de vigilància, termòmetres, fàrmacs, etc.