El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

V. Bellver: “Estem quasi segurs que les festeres i festers van a donar el sí a desfilar en esquadra”

Templaris d'Albaida.
  • les festes celebrades a Lleida han assegut un precedent a l’hora de celebrar les nostres festivitats de la manera que les coneguem.

  • A hores d’ara la consulta respecte de la possible celebració d’una Entradeta de Moros i Cristians està en mans de les comparses albaidines.

Les Festes d’Albaida estan a punt de ser les primeres en celebrar-se als nostres pobles després de la declaració de la pandèmia. Atenent els canvis en matèria de Sanitat, Junta Central de Moros i Cristians d’Albaida ha decidit consultar a les comparses la possibilitat de celebrar l’Entrada de Moros i Cristians.

Segons ha explicat Vicent Bellver, president de la Junta Central de Moros i Cristians d’Albaida, les festes celebrades a Lleida han assegut un precedent a l’hora de celebrar les nostres festivitats de la manera que les coneguem. Comparses desfilant en esquadra i no en batalló, com es recomanava dies enrere.

Des de la Junta Central de Moros i Cristians explicaven que les festeres i festers d’Albaida havien transmés el seu descontent davant la impossibilitat de desfilar de la manera tradicional, argumentant que “només desfilarem si ho fem com sempre, en esquadra”.

A hores d’ara, la consulta respecte de la possible celebració d’una Entradeta de Moros i Cristians està en mans de les comparses albaidines, qui tenen fins al migdia del dimecres 29 de setembre per comunicar la seua decisió a la Junta. “Estem quasi segurs que les festeres i festers van a donar el sí a desfilar en esquadra, que és com volíem eixir. Tot i que no serà una entrada tal com la coneguem, estem il·lusionats per tornar a gaudir de les nostres festes”.