El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vall d’Ebo serà la seu de l’oficina per a atendre als afectats per l’incendi

Cedida per ESCUELA DE PILOTOS LA MONTAÑA DE ALCOSSER (ALICANTE)

Aquesta mateixa nit, a Benimassot ha tingut lloc una reproducció, dins de la zona perimetrada pels bombers.

L'oficina prestarà ajuda als Ajuntaments i a la ciutadania afectada per l'incendi de la Vall d'Ebo. S'ajudarà a demanar les indemnitzacions i no caldrà anar de manera presencial perque s'habilita un telèfon i un correu electrònic.

Gabriela Bravo, consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, va anunciar aquest dimarts que van a crear-se dues oficines per a donar resposta als 26 municipis que han sigut afectats pels incendis de Vall d’Ebo i Begís.

Els pobles afectats son menuts i la seua capacitat de gestió administrativa és limitada, per aquesta raó s’ha volgut facilitar la tasca per sol·licitar ajudes una vegada s’ha declarat com a zona catastròfica.

Bravo ha indicat que “la Generalitat assumirà l'elaboració de les pericials en habitatges i altres infraestructures similars, un tràmit imprescindible per a l'obtenció de les indemnitzacions”. En aquesta línia, la consellera ha explicat que la Generalitat també es farà càrrec de les actuacions de neteja dels camins i les vies afectades.

La consellera també ha anunciat que la Generalitat activarà un correu electrònic i un telèfon únic per a poder gestionar la comunicació entre Administració i ciutadania i per a fer el més accessible possible la informació. “Els veïns no necessitaran traslladar-se físicament a cap oficina. A través de la informació que obtindran per telèfon i correu electrònic aconseguiran tot el necessari per a poder tramitar les solucions necessàries”, ha matisat.

 

 

Situació de l’incendi

Aquesta mateixa nit, a Benimassot ha tingut lloc una reproducció, dins de la zona perimetrada pels bombers. Afortunadament s’ha pogut extingir. Ara mateix segueixen treballant 2 dotacions i dos mandos de bombers provincials, 2 unitats de bombers forestals de la Generalitat i dos autobombes. L’incendi segueix sense poder-se donar per extingit.