El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Manifest “Alcoi serà cultural o no serà”,

Manifest “Alcoi serà cultural o no serà”

Valoració dels promotors del manifest “Alcoi serà cultural o no serà”

Han passat a penes dues setmanes que férem públic el manifest “Alcoi serà cultural o no serà” i ha rebut més de 300 adhesions. Creiem que és una magnífica notícia i volem donar les gràcies a totes i tots pel suport rebut. Malauradament els temps que vivim no són els més propicis per a la reflexió crítica ni molt menys la cultura ocupa un lloc central a la nostra societat però, tot i així, a Alcoi han signat 300 persones un document on es tracta de posar les bases a una política cultural que no acaba de trobar un camí clar pel qual avançar.

Pensem que hem assolit de sobres l’objectiu que ens vam posar al redactar aquest escrit i posar-lo en circulació per les xarxes socials: començar a teixir una xarxa entre creadores, creadors i públic per a poder repensar quin lloc ha d’ocupar la cultura a la vida d’Alcoi, però també com ha de ser aquesta cultura i en quins condicions s’ha de donar.

També hem aconseguit captar l'atenció de l'actual govern municipal. Com bé assenyalàvem al text del manifest, la situació que viu la cultura a Alcoi no és nova ni hi ha un únic responsable però esperàvem poder encetar un debat entre tots els agents culturals i per suposat també amb els nostres governants. I hem pogut llegir a les xarxes que ens volen convocar a una reunió al Consell de Cultura. Per suposat volem mostrar la nostra disposició al diàleg i al debat sempre, per suposat, que comporte accions concretes que necessitem imperiosament a l’àmbit cultural a Alcoi.

Independentment de que es produisca aquesta reunió considerem que hauríem de trobar nous camins per a que fórem nosaltres mateixos, la gent que treballa i gaudeix de la cultura, els que poguérem aportar les idees que necessita aquesta ciutat per a enfortir la nostra cultura. Només així podríem estar segurs i segures de que la nostra veu s'escolte sense intermediacions.

Un dels portaveus és Hugo Mas