El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Valverde, pur espectacle en la meta de la pedrera Botella de Cocentaina

Valverde creu la meta com a guanyador / Twitter Volta a la Comunitat Valenciana
Els aficionats es bolquen en l'arribada de la Volta a la Comunitat Valenciana

Pocs ciclistes conserven el talent i la classe d'Alejandro Valverde als seus 37 anys. Sempre fou un fora de sèrie: velocitat als sprints, força i múscul quan cal demarrar i cap per a controlar els atacs en moments d'incertesa. Al pròleg del passat Tour de França va caure i una fractura el deixava fora de combat. Set mesos després no ha perdut la seua màgia. La pedrera Botella ha vist hui com dins de l'últim quilòmetre arrancava per a controlar l'eixida de Yates. A cent metres l'ha deixat per arribar en solitari a la meta. Amb la victòria, la segona en aquesta edició, el murcià també s'assegura el triomf final a la Volta a la Comunitat. L'etapa de València és un tràmit. 

Pocs ciclistes conserven el talent i la classe d'Alejandro Valverde als seus 37 anys. Sempre fou un fora de sèrie: velocitat als sprints, força i múscul quan cal demarrar i cap per a controlar els atacs en moments d'incertesa. Al pròleg del passat Tour de França va caure i una fractura el deixava fora de combat. Set mesos després no ha perdut la seua màgia. La pedrera Botella ha vist hui com dins de l'últim quilòmetre arrancava per a controlar l'eixida de Yates. A cent metres l'ha deixat per arribar en solitari a la meta. Amb la victòria, la segona en aquesta edició, el murcià també s'assegura el triomf final a la Volta a la Comunitat. L'etapa de València és un tràmit. 

"Ha sigut un dia dur, en l'eixida hi havia molts atacs i vent, però he de donar les gràcies de nou a l'equip perquè ha estat de 10", ha senyalat en meta el ciclista del Movistar. Després de tant de temps allunyat de la competició oficial, Valverde ha indicat que estava "molt content, perquè no sé si he tornat igual o millor, ja que l'any passat vaig tenir el millor inici de temporada de la meua carrera". A més, ha afegit que "enguany m'estic trobant fenomenal, ja ho notava en els entrenaments, sí que és veritat que la competició és una altra cosa, però està responent tot a la perfecció"

Amb l'excel·lent organització, Cocentaina vol postular-se per a que en posteriors edicions i per què no, en un futur, Unipublic pose els seus ulls en aquest escenari i els seus voltants. Cocentaina i les nostres comarques són escenaris que poden ser llocs per a l'ADN que desitgen els gestors de La Vuelta

Escrit per Raül Pina