El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vectalia implanta en el centre d'Alcoi: Mioo Repartiment Ecosostenible

Imatge del vehicle
  • Jordi Silvestre: "És una oportunitat per als comerciants del centre".

Un tricicle utilitari motoritzat, que té la part davantera d'una moto i una caixa de càrrega amb dues rodes en la part posterior, moderna, elèctrica i amb un disseny avantguardista, formarà part a partir d'aquest 14 de setembre del paisatge urbà d'Alcoi. Amb la finalitat de minimitzar l'impacte mediambiental d'aquesta mena de repartiment, arriba MIOO a Alcoi, un servei de transport d'última milla sostenible de Vectalia.

Els repartidors de Mioo s'encarregaran diàriament d'entregar i recollir, d'una manera sostenible i eficaç, el que cada dia comprem per Internet des de les nostres cases. La pandèmia ha canviat els hàbits de consum de les ciutats, i Mioo és mostra d'això. Però Mioo representa al seu torn una oportunitat per al comerç local del centre històric, atés que amb el vehicle 100% elèctric s'amplia l'horari de recollides per als comerciants de la zona centre, que amb un servei àgil i eficaç, podran posar en 24 hores qualsevol dels seus productes en qualsevol racó d'Espanya.

La iniciativa consisteix en l'establiment d'un centre logístic de proximitat (‘hub’) situat en l'Estació d'Autobusos d'Alcoi, des d'on cada matí a primera hora una motocargo elèctrica s'encarregarà d'anar distribuint els paquets entre els veïns i comerciants de la zona centre. En la mateixa ubicació hi ha instal·lat  un CityPaq, un punt de recollida per als clients que així ho preferisquen.

MIOO opera a Alcoi amb una moto elèctrica Scoobic 1,4 m³. Un vehicle que no sols no contamina, sinó que a més consciència sobre l'ús de transports propulsats per energies alternatives a la combustió fòssil, permetent un estalvi de 1,5 tones equivalents de CO2 enfront d'un vehicle tradicional. És un projecte alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Jordi Martínez, regidor de Mobilitat Sostenible afirma que: "És una oportunitat per als comerciants del centre. És un servei que estará disponible tot el dia. Les empreses ja comencen a apostar per aquestes iniciatives i, per això, ens mostrem satisfets des de l'Ajuntment"