El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vectalia reuneix a Alcoi experts en mobilitat aquest dilluns 18 de novembre

Es tractaran temes com la reducció de la contaminació, el canvi climàtic i la gestió sostenible de la mobilitat

'Mou-t'en verd' és el nom de la jornada que se celebra a la Seu de la UA a Alcoi aquest dilluns 18 de novembre des de les 9:30 h. L'objectiu serà analitzar el repte de les ciutats per a anar implantant una mobilitat més verda i sostenible. A la jornada organitzada per la Càtedra Vectalia Mobilitat de la Universitat d'Alacant, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Alcoi, assistiran autoritats, experts acadèmics i a representants d'empreses.

La Seu de la UA a Alcoi, situada en la Cambra de Comerç, ja ho té tot preparat per la jornada 'Mou-t'en verd'. La reducció de la contaminació, el canvi climàtic i la gestió sostenible de la mobilitat són alguns dels temes que es tractaran. La informació de la jornada i la inscripció es pot consultar a la web oficial de Vectalia.


L'acte inaugural serà a les 09.30 hores i comptarà amb la presència de l'Alcalde d'Alcoi, Toni Francés; el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana, Arcadi España i el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar.


En un primer bloc, la jornada se centrarà en temes relacionats amb el medi ambient. La primera ponència serà a càrrec de Xavier Querol, investigador de l'institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua de Barcelona que explicarà les claus de la qualitat de l'aire a les ciutats, la seua relació amb la mobilitat urbana i les polítiques que s'estan implantant en aquest sentit.

La segona de les ponències tractarà les evidències del canvi climàtic a la regió del Mediterrani. I l'encarregat de parlar sobre aquest fenomen serà Jorge Olcina, director del Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant i catedràtic de Geografia. Després es parlarà sobre la mobilitat sostenible i segura i el repte pendent que tenen les ciutats en aquest sentit. En aquesta ocasió, la ponència estarà a càrrec de Manel Ferri, tècnic de Mobilitat en la Diputació de Barcelona, i una de les persones que porta analitzant aquest tema durant anys.

Per a tancar la jornada Jordi Martínez, regidor de Mobilitat de l'Ajuntament d'Alcoi, moderarà una taula redona sobre una mobilitat més verda encara. En el debat participaran representants d'empreses com Xavier Pérez, Xpi enginyera; Lalo Blanes, gerent de Up2city i vicepresident de l'Associació de Fabricants de Vehicles elèctrics de la Comunitat Valenciana i Raúl Cantero, director de transport urbà en Vectalia, que explicarà la contribució de la mobilitat urbana sostenible sobre el medi ambient.


Toni Francés indica la importància d'aquesta jornada dient que "la mobilitat és, sens dubte, el repte futur de totes les ciutats i Alcoi està afrontant eixe repte amb una aposta decidida per a millorar la mobilitat de la ciutat, apostant per una ciutat més sostenible i més amable. Una ciutat pensada per a les alcoianes i alcoians, concebent la ciutat com aqueix gran espai de trobada, de convivència de la ciutadania on és el vianant el que ha de tindre la prioritat absoluta".