El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Veïns de Cocentaina, en desacord per la nova ubicació de l’Ecoparc. Conselleria emet informe favorable al trasllat

Zona on hauria d'estar ubicat l'Ecoparc / Veïns

L’Ajuntament de Cocentaina assegura que Conselleria ha donat el vistiplau a aquesta nova ubicació i no hi ha altra opció segons el tècnics municipals

Distints grups ecologistes i veïns de Cocentaina s’han mostrat en contra del trasllat de l’Ecoparc. L’Ecoparc serà gestionat pel Consorci de Residus TERRA quan estiga en la nova ubicació. L’Ajuntament assegura que Conselleria ha emés informe favorable. Actualment està tramitant-se l’expropiació d’aquests terrenys privats que estan catalogats com a 'sol per a infraestructures d'ús públic'. La regidora de Medi Ambient, Eugenia Miguel, en declaracions a ARAMULTIMÈDIA, assegura que “compleix les característiques de la norma tècnica dels parcs naturals” i es remet a l’informe favorable de la Generalitat.

L’ecoparc de Cocentaina es traslladarà en el futur a una nova ubicació. Serà a una parcel·la de propietat provada que forma part de l’àrea d’amortiment d’impactes del Parc Natural de la Serra de Mariola. Malgrat açò, l’Ajuntament de Cocentaina assegura que Conselleria ha donat el vistiplau a aquesta nova ubicació.


En un informe presentat per la Colla Ecologista la Carrasca indiquen que hi ha més zones a Cocentaina on col·locar l’ecoparc i “ofereixen a l’Ajuntament alternatives perfectament possibles”. Continuen dient que “acceptar alguna de les solucions proposades sols requereix una voluntat política, ja que cap tècnic municipal posaria cap objecció legal a la ubicació de l’Ecoparc en un polígon industrial”.

L’Ajuntament, per la seua banda, sosté que “aquesta és l'única possibilitat” per ubicar l’ecoparc. La llei demana 2.500 metres quadrats i aquesta parcel·la privada compta amb 5.000. Eugenia Miguel assegura que “és la parcel·la adequada segons els tècnics municipals”. La regidora reconeix que està prop del Parc Natural de Mariola, “però hi ha un informe favorable de Conselleria”.

El govern contestà reconeix que l’ecoparc “és una planta de transferència” i “no es queden ahí els residus per a sempre”. A més, “no es depositen residus industrials, sinó domèstics”. Malgrat o haver-hi altra alternativa per al govern, la regidora té constància que hi ha altres propostes per part dels veïns i “van a estudiar-les”.