El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Veïns per un centre digne' reclamen per escrit que es mantinguen les línies d'autobusos al centre d'Alcoi

Reclamen que l'autobús continue passant per Sant Nicolau i Sant Llorens, que s'incrementen les freqüències i s'incorporen autobusos elèctrics més xicotets, i s'oposen frontalment a una possible eliminació de la línia 4. 

Tot i que l'Ajuntament assegura que encara no hi ha cap canvi tancat, un grup de veïns del centre està preocupat per si s'elimina la línia 4 que connecta amb el Viaducte, i així li ho han fet saber per escrit a l'Ajuntament. 

La segona fase de la conversió del centre en zona de vianants, sense data tancada però que s'espera durant o després de l'estiu, suposaria en principi el tancament al trànsit del carrer Sant Nicolau i part de la plaça d'Espanya. Des de l'Ajuntament treballen en la reorganització del transport urbà, perquè encara hi ha punts a resoldre, com l'accés als jutjats, o la comunicació amb el Viaducte.

A açò cal sumar que aquest 2021 caduca la contracta d'autobusos, i des del consistori han iniciat un procés participatiu per a saber com volen els veïns el servei. Una de les preguntes que s'ha inclós en el debat és la possible eliminació de la línia 4 per ser una de les que menys usuaris té, comparada amb les línies 1, 2 i 3. 

Aquests dos punts han fet que el grup 'Veïns per un centre digne' mostren la seua preocupació per la remodelació del servei d'autobusos. Així, han ajuntat 1.932 firmes que han presentat al consistori per deixar constància de com volen el servei. Reclamen que es mantinga el pas de l'autobús per Sant Nicolau i Sant Llorens, amb increment de freqüències i una flota d'autobusos més xicotets i elèctrics. També demanen que es garantisca la connexió del centre amb tots els barris, i consideren que la peatonalització afectarà la connexió amb el Camí i el Viaducte. I s'oposen frontalment a una possible eliminació de la línia 4 en el nou contracte. "La població del centre és en majoria d'avançada edat i llevar el pas d'autobusos o la línia per eixos carrers dificultaria encara més la vida en el centre d'Alcoi", asseguren en l'escrit. 

Des del consistori neguen que vaja a eliminar-se la línia 4, o vaja a reduir-se l'afluència d'autobusos al centre "és una cosa que no s'ha plantejat, és absurd", assegura el regidor Jordi Martínez. "Si diem que volem la ‘peatonalització’ per a intentar reduir l'ús del transport privat i afavorir que la gent vaja caminant o en transport públic, Com es pot pensar que volem eliminar l’autobús al Centre?, al contrari el volem potenciar". Martínez assegura que per Sant Nicolau i Sant Llorens tan sols passaran autobusos i vehicles autoritzats, i diu que "sabem que des de la Zona Alta poden pensar que quedaran aïllats, però això no serà cert. Hi ha molts interessos en intentar convéncer d'aquesta falsedat, però la veritat és que són mentides amb data de caducitat".