El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Germán Llorca,

Germán Llorca

Vergonya és poc

Portem un any de vergonya amb el tema dels màsters universitaris. És vergonyós es mire com es mire i la Universitat, com a institució, no ha donat un…

Portem un any de vergonya amb el tema dels màsters universitaris. És vergonyós es mire com es mire i la Universitat, com a institució, no ha donat una resposta a l’altura. Les investigacions judicials són un dels camis, però no l’únic i s’haurien d’aclarir totes les responsabilitats.

Com a professor universitari i co-coordinador d’un màster oficial, em sembla escandalós que la universitat pública espanyola no haja donat una resposta més ferma al “màster-gate”. Mecanismes en té i els hauria d’utilitzar amb la màxima contundència, ja que el que està en joc és el prestigi de tot el sistema. No és un afer de la Rey Juan Carlos. És un afer de tot el sistema públic d’universitats. I no ens podem permetre ni s’han de tolerar mamonades com les que estem coneixent.

Jo sóc testimoni diari del que costa en hores de treball de moltes persones gestionar un màster. L’administració que comporta, els controls de qualitat a que està vinculat i a la immensa paperassa que això genera: indicadors de matrícula, de satisfacció de l’alumnat, d’adequació del personal docent, d’adequació de les instal·lacions docents, de l’actualització dels continguts... i (SORPRESA) de control dels treballs de fi de màster o TFM.

A l’acabar el curs, els estudiants estan obligats a presentar una còpia digital del TFM que la universitat està també obligada a custodiar. És a dir, a tindre en un disc dur. Sense eixa còpia l’estudiant no té dret a títol (de cap de les maneres). És un insult que existisca esta corrupció: a la gent que ens prenem açò seriosament, als alumnes que s’esforcen al màxim (en hores, econòmicament i emocionalment) i a tot el personal de la universitat que s’implica amb el seu treball.

Falta més autocrítica i falta fer una depuració de responsabilitats exemplar.

Germán Llorca