El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Via lliure per a l'ampliació del poliesportiu Francisco Laporta d'Alcoi

El regidor d'esports, Alberto Belda, explica les novetats en el projecte
Continua els tràmits per als nous camps de futbol al poliesportiu. És la primera fase del projecte que l'any 2016 es va presentar sota el nom de Ciutat Esportiva de l'Alcoyano

L'Ajuntament ha rebut informe favorable de la Generalitat on es dóna via verda a la construcció de dos nous camps de futbol al poliesportiu Francisco Laporta d'Alcoi. L'informe no estima les al·legacions de la Carrasca que, entre altres, al·legaven que s'eliminava arbrat; però si marca dos puntualitzacions que cal fer en el projecte de redacció per a compensar. L'ampliació del poliesportiu es va anunciar l'any 2016 però des d'aleshores estava immers en un limb burocràtic.

L'Ajuntament d'Alcoi ha anunciat que ha rebut informe favorable de la Generalitat Valenciana on dóna llum verda al projecte d'ampliació del poliesportiu Francisco Laporta. Així, poden continuar endavant amb els tràmits per a la construcció de dos nous camps de futbol, un de gespa artificial i altre de natural, al poliesportiu municipal. El regidor d'esports Alberto Belda confia que els tràmits es complisquen i els dos nous camps puguen ser una realitat en poc més d'un any.

Cal recordar que en abril del 2016 es presentava el projecte d'ampliació del poliesportiu, sota el nom de Ciutat Esportiva de l'Alcoyano, i que contempla diverses actuacions en el poliesportiu en tres fases diferents. La primera fase és la que inclou la construcció de dos nous camps de futbol que, com diu Alberto Belda, "permetrà descongestionar i reorganitzar horaris, i tots tindran més possibilitats d'entrenament i de jugar dissabtes".

El projecte es va exposar públicament i la colla ecologista La Carrasca va presentar diverses al·legacions en considerar, entre altres raons, que s'eliminava arbrat. Alberto Belda explica que l'informe de conselleria estipula que "la zona d'arbres que es lleva no és significativa per a ser un obstacle", però això sí, marca que cal fer dos puntualitzacions en el projecte per a compensar, com per exemple, la creació d'una nova zona d'esplai a la pista d'El Colacao.

Així, Alberto Belda explica que ara el redactor del projecte inclourà les puntualitzacions i el projecte s'aprovarà en Junta de Govern. Després passarà a fase de licitació amb tràmits que poden allargar-se vora cinc mesos, i després començaran les obres, calculades en altres sis mesos. El pressupost per a les obres és de 675.000 euros, "diners que des de fa tres anys tenim pressupostats", recorda Belda.