El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Viaducte, Zona Nord i Zona Alta celebren les seues festes populars a Alcoi

Setmana dels barris /AM
Exposicions, sopars, foguera de Sant Joan, etc

Amb l'arribada imminent de l'estiu, tres barris alcoians celebren les seues festes populars: Viaducte, Zona Nord i Zona Alta. Uns dies farcits d'actes culturals, exposicions, cercaviles, sopars populars o la 'cremà' d'una Foguera com sol ser habitual al barri de la Zona Nord. Uns actes organitzats per les associacions de veïns amb la col·laboració de l'Ajuntament. La regidora Estefania Blanes s'estrena al càrrec amb aquestes festes.

L'Associació de Veïns Font Roja de la Zona Alta ja ha començat els seus actes i des d'aquest dilluns i fins al 29 de juny, està instal·lada a la Capella de l'Antic Asil del Camí l'exposició 'El modernisme, la música i la dansa al Conservatori d'Alcoi', amb fotos de Xavi Terol. Diumenge 29 de juny tindrà lloc un esmorzar que acompanyarà el lliurament de trofeus dels campionats de jocs de taula.

Zona Nord

Celebra a partir de divendres la 36a edició de la Setmana dels Barris. Al llarg de la setmana s'ha preparat un intens programa que tindrà les seues celebracions centrals el dilluns 23, amb el Dia del Ros i la ja tradicional cercavila de disfresses, sopar popular i, a mitjanit, cremà de la foguera. També hi haurà cinema, teatre i concerts.

Viaducte

Dilluns, Dia del Ros, cercavila amenitzada pel Grup de Danses Sant Jordi. Després d'una setmana d'activitats diàries, el programa culminarà amb un sopar 'de cabasset' obert a tot el veïnat.

La responsable de Participació Ciutadana Estefania Blanes ha volgut felicitar les entitats veïnals i ha "destacat que malgrat la crisi i la manca de recursos econòmics, les entitats alcoianes continuen esforçant-se per oferir activitats festives i així millorar la convivència i el sentiment de comunitat de cada barri i de la ciutat.

Blanes vol destacar que a  cada zona s'ha organitzat  activitats molt variades com l'interessant programa cultural de Zona Alta, l'esforç i la implicació dels comerços i veïns del Viaducte per a les seues festes, "o la gran capacitat de convocatòria i mobilització de Zona Nord per a, un any més, traure al carrer les seues festes. Però en conjunt, a tots ells els hem de felicitar pel treball organitzatiu i de mobilització dels veïns i veïnes d'Alcoi, demostrant que tenim uns barris ben vius i una societat activa".