El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vicent Botella guanya el premi de poesia Manuel Rodríguez Martínez

Un total de 105 treballs procedents dels diversos territoris dels Països Catalans optaven enguany al premi

L'escriptor ha guanyat amb la seua obra Girar/Caure, el premi està dotat amb 1.500€ i la publicació de l'obra mitjançant Edicions Buc/Pruna. Botella ja havia publicar poemaria anteriorment: La llàctima i Residu de pluges. El llibre serà presentat a Alcoi el pròxim 12 de març.

Vicent Botella i Soler ha guanyat la 39 edició del premi de poesia Manuel Rodríguez Martínez amb el poemari Girar/Caure.  El certamen ha estat convocat per l’Associació Cultural Amigues i Amics de Joan Valls i Jordà i està dotat amb 1500€ i amb la publicació de l’obra en la col·lecció de poesia que comanden Francesc Bononad, Rubén Luzon, Josep Martínez i Pau Sanchis i que edita Edicions Buc/Pruna.

Vicent Botella ha publicat amb anterioritat els poemaris La llàstima (Edicions 96) i Residu de pluges (Publicacions de la Universitat de València), tots dos l'any 2015.

Un total de 105 treballs procedents dels diversos territoris dels Països Catalans optaven enguany al premi, amb un jurat integrat per Manuel Bellver, Mercè Climent, Teresa Pascual, Manel Rodríguez-Castelló i Pau Sif, que han destacat l'impuls innovador del treball guardonat, una sèrie de poemes que combinen molt bé la perspectiva científica amb el coneixement poètic i les tècniques pròpies del gènere.

Està previst que el llibre siga presentat a Alcoi el dissabte 12 de març, en el transcurs d'un acte on també s'homenatjaran els guardonats, en l'àmbit individual i col·lectiu, del XXVIII Premis Joan Valls i Jordà per l'Ús i Promoció del Català de les comarques de l'Alcoià i el Comtat.