El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Mor una dona en un incendi a Alcoi

Mor una dona en un incendi a Alcoi

Ha sigut al carrer Sant Vicent Ferrer, i els Bombers sospiten que el foc s'ha iniciat per un braser. La dona, d'avançada edat, ha mort en principi per la inhalació de fum.

Més informació

Mor una dona en un incendi a Alcoi

Vicent Gras, del Centre Excursionista d'Alcoi, VI 'Premi Valor' de la Coordinadora pel Valencià

Es membre fundador del Centre Excursionista d'Alcoi, que es va crear a 1950. En 1962 va començar a donar classes orals, dins de la secció de cultura valenciana del Centre Excursionista.

La Coordinadora pel Valencià de L'Alcoià i El Comtat atorgarà el VI 'Premi Valor' a Vicent Gras i al Centre Excursionista d'Alcoi. Gras va formar part de la secció de cultura valenciana del Centre Excursionista i ha defensat la nostra llengua durant mitja vida. ARAMULTIMÈDIA ha visitat Vicent Gras acompanyat per Francesc Gisbert, president de la Coordinadora pel Valencià a les nostres comarques.

El Premi Valor va nàixer a 2015 amb la intenció de reconéixer la trajectòria cívica de persones dels nostres pobles. A 2020, la Coordinadora pel valencià ha decidit atorgar el guardó a Vicent Gras i al Centre Excursionista d'Alcoi.


Vicent Gras ha contat a ARAMULTIMÈDIA que en 1954 va començar a estudiar la llengua valenciana i en el 60 va obtenir el diploma com a mestre de Valencià atorgat per Lo Rat Penat. Es membre fundador del Centre Excursionista d'Alcoi, que es va crear a 1950. En 1962 va començar a donar classes orals, dins de la secció de cultura valenciana del Centre Excursionista.


El 'Premi Valor' l'han rebut en altres edicions persones i entitats com Cèlia Ibàñez i Ricard Sancho, el Centre d'Estudis Contestans, el Centre Cultural Castellut, Com sona l'ESO o Patronat del Tractat d’Almirra. A causa de la pandèmia, encara no hi ha data perquè li entreguen el premi a Vicent Gras.