El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vicent Gras, del Centre Excursionista d'Alcoi, VI 'Premi Valor' de la Coordinadora pel Valencià

Es membre fundador del Centre Excursionista d'Alcoi, que es va crear a 1950. En 1962 va començar a donar classes orals, dins de la secció de cultura valenciana del Centre Excursionista.

La Coordinadora pel Valencià de L'Alcoià i El Comtat atorgarà el VI 'Premi Valor' a Vicent Gras i al Centre Excursionista d'Alcoi. Gras va formar part de la secció de cultura valenciana del Centre Excursionista i ha defensat la nostra llengua durant mitja vida. ARAMULTIMÈDIA ha visitat Vicent Gras acompanyat per Francesc Gisbert, president de la Coordinadora pel Valencià a les nostres comarques.

El Premi Valor va nàixer a 2015 amb la intenció de reconéixer la trajectòria cívica de persones dels nostres pobles. A 2020, la Coordinadora pel valencià ha decidit atorgar el guardó a Vicent Gras i al Centre Excursionista d'Alcoi.


Vicent Gras ha contat a ARAMULTIMÈDIA que en 1954 va començar a estudiar la llengua valenciana i en el 60 va obtenir el diploma com a mestre de Valencià atorgat per Lo Rat Penat. Es membre fundador del Centre Excursionista d'Alcoi, que es va crear a 1950. En 1962 va començar a donar classes orals, dins de la secció de cultura valenciana del Centre Excursionista.


El 'Premi Valor' l'han rebut en altres edicions persones i entitats com Cèlia Ibàñez i Ricard Sancho, el Centre d'Estudis Contestans, el Centre Cultural Castellut, Com sona l'ESO o Patronat del Tractat d’Almirra. A causa de la pandèmia, encara no hi ha data perquè li entreguen el premi a Vicent Gras.