El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vicent Marzà, conseller d'Educació: "No tanquem unitats de la concertada, modifiquem el concert"

El conseller Marzà, en la comissió d'educació/Canal GVA
Es revisarà el cas dels centres que no estiguen catalogats com a CAES però sí que compten amb el percentatge de població escolar compensatòria

La conselleria d'educació ha confirmat Aramultimèdia que ara estan estudiant-se cas per cas les al·legacions dels centres educatius concertats contra el tancament d'aules, i que en Alcoi afecta tres centres. Asseguren a més que es revisarà el cas d'aquells centres que compten amb un percentatge de població escolar en situació d'exclusió social però no estan declarats com a CAES. Tot i això, el conseller Vicent Marzà es mostra ferm en la decisió de "reinvertir les retallades dels últims anys en educació pública" i assegura que la seua proposta no és "un atac a la concertada, sinó una planificació i bona gestió dels recursos públics".

El conseller d'educació Vicent Marzà assegura que amb el seu programa d'arranjament escolar "no reduïm sinó que augmentem l'oferta; es té en compte el dret d'elecció de les famílies; i garantim la continuïtat dels alumnes en el seu centre". Marzà assegura que amb la planificació feta per la nova conselleria d'educació "garantim un lloc escolar gratuït per a tot ciutadà en el seu municipi", i també "reinvertim les retallades dels últims anys en educació pública".

Així ha defensat el conseller d'educació el seu programa d'arranjament escolar, que en Alcoi ha generat molta polèmica després de l'anunci d'una possible supressió de dos línies d'infantil a El Salvador i Les Esclaves, i la no concessió de primer d'ESO als Salesians de Joan XXIII. Els tres centres educatius alcoians han presentat al·legacions, i des de la conselleria d'educació han confirmat Aramultimèdia que està estudiant-se cada cas. També asseguren des de conselleria que, en el cas dels centres educatius que no estan catalogats com a CAES (centres d'atenció especial), "si tenen un percentatge de població escolar compensatòria (amb necessitats especials o en risc d'exclusió) i ho han al·legat i justificat, no tindran cap problema i es revisarà el seu cas".

Tot i això, el conseller Vicent Marzà ha deixat molt clar en l'última comissió d'educació del 28 d'abril que vol "reinvertir les retallades dels últims anys en l'educació pública". Segons assegura, en el curs escolar 2012-2013 es van suprimir 428 unitats de la pública a tota la comunitat, i es van crear 20 en la concertada, i "hem recuperat en un any, encara no arriba, les retallades que l'anterior govern havia fet en 4 anys. I ho hem fet en aquest balanç positiu de 404 unitats noves que donaran un canvi de rumb en la política".

Marza assgura també que "no tanquem unitats de la concertada, modifiquem el concert, evidentment. Si eixe centre vol continuar prestant un servei, pot fer-ho de manera privada, i per tant no som nosaltres el que despatxem al professorat, és el titular del centre el que després aporta les seues conclusions. Nosaltres el que podem fer és mediar entre titulars i treballadors i ho anem a fer, perquè no volem que cap treballador es quede fora i volem que es torne a habilitar una bossa de recol·locació".