El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vicent Soler parla sobre infrafinançament a Alcoi: "Els valencians mai hem gastat per persona més que la mitjana espanyola"

Toni Francés, Sandra Obiol i Vicent Soler a l'acte per parlar sobre infrafinançament / R. Lledó
Toni Francés també ha intervingut dient que per primera vegada s'ha creat el Fons de Cooperació Municipal

El Centre Cultural Ovidi Montllor ha acollit la xerrada de Vicent Soler. Ha parlat de tot el que podria fer la ciutadania i el teixit empresarial en cas de tindre un sistema de finançament just. Respecte a les pimes, el conseller d'Hisenda ha dit que la Generalitat no pot ajudar a les empreses a innovar "perquè no li arriben els diners". També ha carregat contra el govern central mostrant el seu desacord amb el FLA

Vicent Soler ha estat a Alcoi per parlar sobretot el que podria fer la ciutadania i el teixit empresarial en cas de tindre un sistema de finançament just. Respecte a les pimes, el conseller d'Hisenda ha dit que la Generalitat no pot ajudar a les empreses a innovar "perquè no li arriben els diners". Soler també ha comentat que "tenim les idees, però no els recursos".

El Centre Cultural Ovidi Montllor ha acollit la xerrada de Soler, en la qual ha intervingut també Toni Francés. L'alcalde ha recordat que per primera vegada s'ha creat el Fons de Cooperació Municipal al territori valencià. Els municipis més menuts de la província d'Alacant han rebut 14 milions d'euros gràcies al fons. Haurien pogut rebre el doble si la Diputació també s'haguera adherit al fons, com sí que ha ocorregut a Castelló i València. L'acte ha estat presentat per Sandra Obiol, membre d'Acció Cultural del País Valencià.

L'actual model es basa en el Fons de Liquidesa Autonòmica (FLA), una línia de crèdit creada pel govern central l'any 2012 que atorga préstecs als governs autonòmics. Vicent Soler destaca que aquest sistema no és l'adequat perquè els préstecs s'han de tornar, i tan sols els interessos ascendeixen a 3.223 milions d'euros.