El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Víctor Garcia sobre la paralització de les obres d'El Bracal de Muro: "Hui per hui només hi ha un culpable: l'empresa que no ha acomplit el contracte"

"El sostre es vola quan fa molt de vent". "Sempre fa molta olor, degut al fum que aboquen les fàbriques del voltant". "Volem una escola d'obra com totes les xiquetes i xiquets", son algunes de les reivindicacions que s'han escoltat en boca dels alumnes

La comunitat educativa d'El Bracal s'ha concentrat a la Plaça del Matzem de Muro per protestar per la parada de les obres. El motiu és que Conselleria ha anunciat que rescindia el contracte amb l'empresa adjudicatària, ja que la mercantil demanava canvis en el projecte que suposarien un important descens en la qualitat i seguretat del nou col·legi. El director general d'infraestructures educatives, Víctor García, també ha estat a la concentració i ha destacat que "hui per hui només hi ha un culpable. L'empresa que no ha acomplit el contracte".

"El sostre es vola quan fa molt de vent". "Sempre fa molta olor, degut al fum que aboquen les fàbriques del voltant". "Volem una escola d'obra com totes les xiquetes i xiquets". Aquestes són algunes de les peticions i realitats a les quals s'enfronten dia a dia mestres i alumnes dels 'barracons' on està situat actualment el Col·legi Bracal de Muro.


Conselleria ha rescindit el contracte amb Grupo Bertolín, l'empresa adjudicatària. De forma paral·lela ja ha licitat les obres. Segons ha confirmat Víctor Garcia, com a mínim no es podran reprendre les obres en 6 mesos. Això suposa un curs més en barracons per als vora 450 alumnes afectats. Cal recordar que amb aquest curs, el Bracal fa 12 anys que està en barracons.


A la concentració, a banda de la comunitat educativa i Víctor Garcia, també han acudit l'alcalde de Muro, Gabriel Tomás, i l'AMPA, encapçalada per Rebeca Ferrer. També ha donat suport a la protesta el grup municipal de Planes, Millorem Planes.