El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Villa Vicenta', 3 vivendes municipals i l'alberg de la Creu Roja d'Alcoi, preparades per acollir refugiats de 'l'Aquarius'

Reunió amb tots els partits polítics / Ajuntament d'Alcoi
Encara és una incògnita si els refugiats vindran a Alcoi

Representants de tots els partits politics d'Alcoi s'han reunit per tal de donar a conéixer els continguts i les conclusions de la reunió a la qual havia assistit la regidora Aroa Mira en València. La regidora de Polítiques Socials ha acudit a la capital per tal d'informar-se de primera mà de la gestió de l'arribada dels refugiats de 'l'Aquarius'.

Encara no se sap que passarà amb els refugiats després que xafen València. Aroa Mira indica que "ara mateixa tot són suposicions, ja que no se sap si destinaran refugiats als municipis, en cas de fer-ho quants aniran a cada un i quant temps estaran, ja que segons pareix la major part d’aquests refugiats tenien altres països d’Europa com a objectiu per al seu destí".

Per si es dóna el cas, Alcoi ja té enllestits alguns llocs per acollir refugiats. Segons la informació facilitada per l'Ajuntament, s’oferirà ‘Villa Vicenta’ (casa emblemàtica ubicada prop del Salt) on caben entre 15 i 20 persones; 3 habitatges municipals; i l’alberg de la Creu Roja.

Cal recordar que Alcoi està com a ciutat refugi des de 2015, quan va ser aprovada aquesta mesura per unanimitat pel plenari municipal. Per a canalitzar adequadament totes les mostres de solidaritat i d'ajuda per a la recepció i acolliment la Generalitat Valenciana ha habilitat un correu electrònic i un telèfon. Des de la Generalitat es demana "no fer cas a particulars que diuen organitzar dispositius ni a qualsevol que demane diners per a organitzar-los. Confieu només en canals oficials". Aquests canals oficials són: aquarius@112cv.gva.es i el Telèfon: 96 342 80 99.