El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Visibilització de la dona en treballs masculinitzats: la nova campanya de l’Ajuntament d’Alcoi

Amb els vídeos es convida a trencar estereotips relatius a l’ocupació laboral de les dones.

L'Ajuntament d’Alcoi fa una campanya per visibilitzar la presència de la dona en llocs de treball amb infrarepresentació femenina. La iniciativa es porta a terme dins del I Pla d’Igualtat de la plantilla de l’Ajuntament.

La Unitat d'Igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi ha dut a terme aquesta campanya amb l’objectiu de complir una de les accions marcades en el I Pla d’Igualtat de RH de l’Ajuntament d’Alcoi, en concret dintre de l’eix Infrarepresentació femenina en llocs de treball masculinitzats.

En el vídeo, onze dones de diferents departaments mostren el seu dia a dia, i amb dos cartells que acompanyen cada vídeo, es convida a qui ho visualitza a reflexionar per a trencar estereotips relatius a l’ocupació laboral de les dones.

En aquesta campanya es pretén visibilitzar a dones de la plantilla que fan un treball on actualment hi ha infrarepresentació femenina perquè altres dones o xiquetes puguen tindre referents i seguir el seu camí.

Aques es uno dels vídeos, on es mostra el dia a dia de Palmira, arqueòloga i directora del Museu Arqueològic.

Aranza de Gracia, regidora d'Igualtat ha destacat: "L’elaboració d’aquest pla ha de ser útil per a caminar cap a un futur on el sexe d’una persona no predetermine què pot o no pot fer, què pot o no pot tindre, en definitiva, quin és el seu paper social. Per tant, un Pla d’Igualtat ha de servir per a provocar canvis en la realitat. Com administració hem de donar exemple a la societat i amb aquesta campanya en concret volem visibilitzar a dones que fan un treball tradicionalment dut a terme per homes, perquè puguen ser un exemple per altres dones o xiquetes i també perquè la ciutadania conega la gran tasca que fan".