El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Visita la història del vi alacantí en la plaça de la Uxola d'Alcoi

Presentació "3000 anys del vi Alacant"
  • L'exposició s'articula entorn d'il·lustracions de tres artistes contemporanis: Miguel Calatayud, Paula Alenda i Erra Gálvez.

La plaça de la Uxola s'ompli d'història, art i vi amb la presència de l'exposició “3000 anys de cultura del vi Alacant” que estarà exposada fins al 7 de juny.

L'exposició s'articula entorn d'il·lustracions de tres artistes contemporanis: Miguel Calatayud, Paula Alenda i Erra Gálvez, els qui han creat obres per a comptar fites històriques i valors de la vinya en la zona des de fa segles i amb vista a un futur amb major protecció.

En la inauguració de l'exposició van acudir Toni Francés, alcalde d'Alcoi; David Carbonell, president de la comissió de promoció del Consell Regulador; Javier Sendra, diputat provincial; i membres de la corporació municipal, la Fundació Cajamar, la ruta del vi d'Alacant i la Cambra de comerç d'aquesta ciutat.

Carbonell va remarcar la importància vitivinícola d'aquestes comarques amb fites com la primera estació enològica d'Espanya, que va estar a Cocentaina i la presència de vinyes en aquests paratges. A més, va indicar: “Teníem moltes ganes i molta demanda que portàrem l'exposició a la muntanya”.

L'alcalde d'Alcoi, per part seua, va agrair l'exposició i va remarcar: “el seu valor artístic, i la importància agrícola de la zona amb cultius històrics com l'olivar, els destil·lats o el vi que han donat fama també a la zona durant segles i que espera continuen tenint un desenvolupament d'alta qualitat com el produït en les últimes dècades”.