El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Visitants de tota la província coneixen el ‘Projecte Canyet’ de reintroducció dels voltors a Alcoi

Visitants al projecte canyet / AM

Esporàdicament reben la visita de turistes de fora d’Espanya

La coneguda ‘buitrera’ situada a la Serra de Mariola continua amb les visites guiades per tots els públics. Si es donen totes les condicions, els visitants podeu veure els voltors de prop o a través d’un telescopi. En les visites i a causa de la Covid-19, participen 30 persones en 2 torns.

Visitants de Petrer, Muro, Alcoi i altres punts de la província han participat en aquesta ruta. Segons Gabi Sanchis, guia de la visita, esporàdicament reben la visita de turistes de fora d’Espanya. Sanchis també es mostra satisfet perquè moltes famílies venen amb xiquets i això suposa que en el futur, els voltors, ho tinguen més fàcil.


El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi continua duent endavant el projecte Canyet de reintroducció del voltor comú (Gyps Fulvus) a les nostres comarques. Es tracta d'un projecte, que va iniciar la Fundació FAPAS, molt interessant i que encaixa perfectament dins dels criteris generals de sostenibilitat així com dins de les pautes (plans i projectes d’actuació) que marca l’Auditoria Ambiental Municipal d’Alcoi en allò relacionat amb la “Conservació del Patrimoni Natural” i, més concretament, en el manteniment d’aquest patrimoni i de la biodiversitat.