El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Visites gratuïtes, tallers, música, poesia i molt més per a celebrar el Dia Internacional dels Museus a Alcoi

Representants del Museu Arqueològic i el MUBOMA amb la regidora de turisme en la presentació del Dia Internacional dels Museus
Els sis museus alcoians seran gratuïts des de divendres 18 fins diumenge 20 de maig

Enguany no seran dos dies, sinó tres d'entrada gratuïta als sis museus d'Alcoi. A més hi haurà tallers familiars i infantils, esmorzar popular, concert de Jesús Lara, poesia amb Enrique Martínez, i moltes més activitats. Els sis museus alcoians s'uneixen per a celebrar el dia Internacional dels Museus.

Alcoi torna a sumar-se a la celebració del Dia Internacional dels Museus, aquest 18 de maig. Seran tres dies en els quals els sis museus d'Alcoi tindran les portes obertes i la visita serà gratuïta. Però a més, hi haurà visites teatralitzades, tallers per als més menuts, recital de poesia, concert de música, desdejuni popular i moltes més activitats.

Els sis museus que hi participen en aquesta festa són l'Arqueològic, l'Explora (amb l'ISURUS en la part de dalt), el Refugi, la Capella de l'Antic Asil, el MAF de festes i el MUBOMA dels bombers. Tot i que el Dia Internacional dels Museus se celebra sempre dissabte i diumenge, enguany s'ha ampliat a tres dies i també hi haurà activitats divendres 18 de maig. Així divendres, a més d'entrada gratuïta en els sis museus, tindrem ja alguna activitat com una visita guiada a la Capella de la mà de l'artista Mónica Jover, que actualment exposa a aquest centre.

Dissabte 19 de maig continuen les activitats. Al Museu Arqueològic podrem gaudir d'una de les novetats més cridaneres: la possibilitat de fer un recorregut virtual pel poblat ibèric del Puig. I al Refugi podrem gaudir d'un recital de poesia a càrrec d'Enrique Martínez, a partir de les 18 hores. A la Capella també hi haurà tallers per a dissenyar joies.

Al MUBOMA també ens esperen moltes activitats, totes relacionades amb el lema d'enguany, 'museus hiperconnectats'. Així, dissabte hi haurà una visita especial sota el títol 'connectats pel riu' en el que es donarà a conéixer la connexió del museu, ubicat en una antiga fàbrica industrial, amb el riu Riquer. Al llarg del dia també hi haurà tallers de contes per als més menuts. Dissabte la jornada conclourà amb música en directe, amb Jesús Lara & el Quartet Atòmic. Ja el diumenge el MUBOMA celebrarà un gran esmorzar popular i un matí de jocs en família 'Connecta't al MUBOMA'. Elena Méndez, tècnica del museu, explica que "per a conéixer el museu s'utilitzaran bolis, quaderns, molta imaginació... també xarxes socials que ens ajudaran a estar hiperconnectats amb els punts d'informació".

També diumenge 20 de maig hi haurà visites a l'Arqueològic, a les pintures de La Sarga o a la mostra d'ISURUS. A iSURUS també es lliurarà el premi del concurs "fes el teu fòssil favorit amb plastilina" (per cert, que des del museu ISURUS han mostrat la seua "decepció per la falta d'interés i nul·la participació dels centres educatius d'Alcoi" en els dos concursos proposats per l'associació).

Continuem diumenge amb tallers infantils al Museu Arqueològic sota el títol 'porta al passat', on participen els alumnes de TASOC del CIPFP Batoi, així com comerciants del centre. La idea és fer un recorregut al passat mitjançant l'art rupestre. Per cert, que els visitants del Museu Arqueològic rebran aquest cap de setmana d'obsequi una de les publicacions del museu.

La regidora de turisme Lorena Zamorano anima a tots a participar d'alguna de les nombroses activitats per a celebrar el dia dels museus, i destaca el fet que tots s'unisquen per a aquesta celebració en una "oferta museística conjunta de les més potents que hi ha a les comarques de l'interior".