El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Visites guiades dins la Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV

Campus d'Alcoi de la UPV

Com totes les activitats de la Setmana de la Ciència, les rutes són gratuïtes, però cal inscripció prèvia per a controlar les mesures Covid-19.

Els dissabtes 12, 19 i 26 de juny, la programació anual de la Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV celebra distintes rutes guiades als paratges de les nostres comarques.

Les activitats són gratuïtes, però cal inscripció prèvia per a controlar les mesures Covid-19. Compten amb la  col.laboració de la  Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología - Ministerio de Economía, Industria y Competitividad. Aquest dissabte 12 de juny, la ruta començarà al Càmping de Mariola a les 9 h per tal de visitar "Cabeço de Mariola i Cova Bolumini".


L'assentament fortificat del Cabeçó de Mariola (Alfafara, Alacant- Bocairent, València) és un dels jaciments més importants de l'època ibèrica a les nostres comarques. És un gran poblat de diverses hectàrees amb una ampla seqüència d'ocupació datada entre els segles IX i I aC i que controlava un pas estratègic per a les comunicacions comarcals. Durant el període Ibèric tardà, en l'època de la dominació romana dels segles II-I va jugar un paper essencial en el control de la regió. Una prova d'aquesta importància és que es va veure involucrat en la Guerra de Sertori i va patir una violenta destrucció a la dècada dels anys 70 aC.


La visita serà a càrrec d'Ignasi Grau Mira, catedràtic de l'àrea d'Arqueologia de la Universitat d'Alacant. La seua principal línia de treball se centra en l'estudi de la cultura material, el territori i la dinàmica social d'època ibèrica i romana en l'àrea oriental de la península Ibèrica.


També hi haurà visita el 19 de juny a La Sarga i Cova Foradada a càrrec de Palmira Torregrosa. El 26 de juny, serà el torn de “Descobrir el paisatge des de la Font Roja” a partir de les 10 h amb Rafael Sebastiá, professor titular en el Dpt. de Didàctica General i Didàctiques Específiques de la Facultat d'Educació de la UA i Doctor en Geografia, i Doctor en Història Les línies d'investigació s'han desenvolupat en Geografia indústria, Història de l'Educació i Didàctica de la Geografia. Ha sigut secretari acadèmic del Grup de Didàctica de la Geografia de l'Associació de Geògrafs Espanyols durant sis anys.