El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vistes d'altura amb el nou mirador de la Carrasqueta

El mirador ofereix vistes a una altura de 1.200 m sobre el nivell del mar.

El cost de l'actuació ha sigut de 100.000 €.

El cim de la Carrasqueta disposa des de fa escassos dies d'una nova zona de descans i d'un mirador 'a la seua altura'. Allò que fins fa poc era un terreny erm d'uns 2.700 m², ara s'ha convertit en un indret d'interés paisatgístic, amb què recuperar ambientalment la zona.

La Conselleria d'Obres Públiques i Vertebració del Territori s'ha encarregat de dur endavant el projecte, el qual ha finançat íntegrament. L'actuació ha estat acompanyada per una millora de la CV-800 que uneix Xixona amb Alcoi.

Amb les obres s'ha creat un mirador, que a una altura de 1.200 metres, ofereix una àmplia vista de la vall de l'Alacantí, on s'inclouen les muntanyes d'Aitana, el Puig Campana, el Cabeçó d'Or o Penya Migjorn, així com les platges de Muchavista i Sant Joan. També s'ha habilitat una zona d'estacionament, diferents elements de mobiliari urbà, i àrees enjardinades, que inclouen el repoblament d'algunes espècies arbustives.

L'alcaldessa de Xixona, la socialista Isabel López, ha destacat el "valor integrat de l'àrea amb l'entorn natural, la recuperació de diverses espècies autòctones", i ha apel·lat al civisme i respecte de la gent per a mantenir el paratge en condicions òptimes.