El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vols conéixer l'avançada tecnologia amb què es netegen els contenidors en Alcoi?

La mesura afectarà els 300 contenidors de rebuig repartits pel nucli urbà d'Alcoi i per les diferents urbanitzacions dels voltants. 

El servei de neteja viària d'Alcoi ha incorporat recentment a la seua flota de vehicles un camió per a netejar els contenidors de rebuig. Aquest vehicle té capacitat per a netejar de 60 a 80 contenidors per torn, i promet que cada contenidor de rebuig siga netejat cada 15 dies.

Tal com es pot apreciar al vídeo facilitat per l'Ajuntament d'Alcoi, el camió tanca de manera hermètica al seu interior el contenidor, el qual es netejat mitjançant uns raspalls rotatoris que eliminen els residus i líquids que puguen romandre al seu interior després de ser buidat. El camió realitza cada dia una ruta diferent amb el suport d'un camió de recollida, que va buidant els contenidors a netejar; després de ser buidats es quan es procedeix a la seua neteja.

"Aquest 'neteja-contenidors' ha millorat molt el servei de recollida i neteja viària i pretén que la nostra ciutat estiga molt més neta i que un servei que utilitzem tots els ciutadans siga del menor impacte negatiu possible a la ciutat", ha ressaltat l'edil de Medi Ambient, Jordi Martínez.