El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vols rehabilitar la teua vivenda? Amb el Pla ARRU pots cobrir fins al 55 per cent del cost

Àmbit d'actuació del Pla ARRU a Alcoi: els barris del centre, Santa Rosa i Eixample
L'oficina tècnica per atendre dubtes i tramitar les ajudes del pla ARRU obrirà aquest dimarts 5 de juliol

A partir d'aquest dimarts 5 de juliol, els alcoians ja poden anar a informar-se i sol·licitar les ajudes del Pla ARRU, destinades a rehabilitar edificis. L'Ajuntament ha habilitat una oficina tècnica que s'obri per aquest pla en concret, i que està ubicada a Sant Llorenç número 6, en horari de 10 a 14 hores els dimarts i dijous.

El Pla ARRU arriba a Alcoi de la mà de la Generalitat i el Ministeri de Foment. L'objectiu és animar als ciutadans i comunitats de veïns a dur endavant obres de rehabilitació en el seu edifici que fins ara no podien costejar, ja que amb aquest pla, entre Ministeri i Generalitat cobriran fins al 55 per cent del pressupost de l'obra.

Es pot sol·licitar la subvenció per a rehabilitar espais comuns en temes relacionats amb l'eficiència energètica, com pot ser la instal·lació d'ascensor, el canvi de finestres o la millora de façanes i teulades. La subvenció cobrirà el 55 per cent del cost total de les obres, inclòs projecte i taxes. El Ministeri aportarà el 10 per cent i la Generalitat l'altre 45 per cent. En Alcoi s'ha previst que vora unes 200 vivendes es puguen acollir a aquestes ajudes.

Els edificis han de complir amb tres requisits: que les obres afecten espais comuns, ser anteriors a 1981 i estar dins de les zones delimitades en el plànol, que es pot consultar en la fotografia de la notícia, i que engloben els barris del Centre, Santa Rosa i Eixample. Per a demanar la subvenció cal presentar un informe d'avaluació de l'edifici.

Per a més informació es pot consultar el Real Decret que regula el Pla; i en els documents adjunts a la notícia està el mapa amb l'àmbit que cobreix l'ARRU, així com una Guia de Gestió del Pla amb totes les explicacions necessàries. Es tracta d'una oportunitat única per a la ciutat, ja que pot suposar la renovació total de tres barris importants.

A més de la rehabilitació de vivendes, el Pla ARRU també inclou la possibilitat d'enderrocar i construir de nou vivendes molt afectades i que estiguen en desús. Ací es preveu que fins a 16 edificis puguen acollir-se a les ajudes, i, fins ara, 10 propietaris ja han mostrat intenció d'aprofitar les ajudes.

Tot açò pel que fa a la iniciativa individual, ja que són els ciutadans els que han d'anar a l'oficina a tramitar les ajudes. Recordem que l'oficina estarà oberta tots els dimarts i dijous de 10 a 1 4 hores. Però el Pla ARRU també aportarà la inversió necessària per a remodelar el carrer Entença, un dels projectes emblemàtics del govern municipal. Ara mateix s'ultima la redacció del projecte, i les ores podrien començar després de l'estiu.