El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Voltors, raboses, cérvols i tota la fauna dels paratges d’Alcoi en un llibre fotogràfic

Un llibre per aprendre més sobre la fauna i l'entorn que ens rodeja. Es pot formar part del corwdfounding al Verkami de "Huellas y sendas".

El fotògraf alcoià Germán Linares, ha posat en marxa un finançament col·lectiu en Verkami per aconseguir publicar el seu llibre de fotografia “Huellas y sendas”. Una publicació que té com a objectiu donar a conéixer a part de la fauna que conviu amb nosaltres en l’entorn natural més pròxim d’Alcoi.

Aquest projecte naix fa poc més d’un any, en plena quarantena. Germán Linares ha contat a Aramultimèdia que durant el confinament la il·lusió que tenia de fer un llibre fotogràfic va prendre forma i quan les mesures sanitàries ho van permetre, va començar a fer les primeres fotografies. Totes les imatges que es podran veure al llibre han sigut preses des d’eixe moment fins ara.

“Huellas y sendes” està estructurat en huit animals que es poden trobar a les nostres serres: voltors, raboses, porcs senglars, cérvols, arruís, àguiles reials, muflons i gralles de bec roig. En la publicació s'explica quines són les rutes més habituals on és més possible veure a cadascun d’ells si es presta atenció i es té molta paciència. "Els camins pels quals realitzem excursions estan plens de vida, i donar-los el reconeixement que es mereixen a aquests companys de motxilla que moltes vegades passen desapercebuts és molt important per a apreciar-los, cuidar-los i respectar-los", assenyala Linares.

El fotògraf confessa que ha dedicat al voltant d’un mes, mes i mig a cada animal per poder aconseguir les imatges que es publicaran al llibre. Explica que abans de fer les fotografies ha de dedicar molt de temps a estudiar els hàbits dels animals per saber per on es menegen i quines són els seus costums. A més de l’observació, s’ha ajudat de càmeres de trampeig que s’activen amb el moviment per conéixer les zones on és més probable trobar-se als animals.

El finançament col·lectiu es va llançar fa poc més d’una setmana i ja compta amb el 75% del finançament necessari per a poder dur-lo a terme. L’objectiu principal és realitzar una tirada de 250 exemplars, però si es supera la quantitat mínima de 4.200 €, Linares espera poder fer una tirada de llibres més gran i realitzar una exposició amb algunes de les fotografies més impressionants.