El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Voluntaris i Ajuntament de Cocentaina es coordinen per fabricar 640 mascaretes 

Imatge de les mascaretes, facilitada pel consistori contestà.

Policia, Protecció Civil, treballadores d'El Respir, contestans voluntaris i una empresa local, s'han unit per a fabricar 640 mascaretes que es repartiran a partir d'aquest dijous entre els comerços del municipi. 

Un grup de persones voluntàries a Cocentaina s'ha organitzat per a cosir mascaretes de tela i facilitar-les a tots els comerciants que continuen atenent però que no disposen de material de protecció pel desabastiment d'aquest producte. L'Ajuntament ha comprat les gomes i han buscat un teixit que fora més segur que el cotó. Finalment, una empresa local, no s'especifica quina, ha donat solidàriament un teixit homologat. També les treballadores del centre El Respir organitzaren tot el material per repartir-lo entre els voluntaris, i després d'estar cosides s'han enviat al centre d'esterilització en l'Institut de Neurociències de la UMH

El resultat final són 640 mascaretes que Protecció Civil ha arreplegat i repartirà, a partir d'aquest mateix dijous 2 d'abril, pels comerços locals

Cal tindre en compte que no són mascaretes homologades, però des del consistori consideren que "suposen una ajuda en aquests moments d'escassedat, ja que almenys serveixen perquè les xicotetes partícules de saliva que poden expel·lir-se en parlar es queden en el teixit esterilitzat".

Des del consistori es mostren molt satisfets per la gran col·laboració al poble, "Policia Local, Protecció Civil, el personal de l'Institut de Neurociències de la UA, Teresa Marín, les auxiliars del centre Respir municipal, l'empresa contestana que ha donat el teixit i, per descomptat, al grup de persones que des de les seues cases han posat de forma desinteressada el seu temps, els seus recursos i tota la seua estima en la confecció de les mascaretes".