El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

Hazard, Vinicius, Courtois, Asensio, Benzema, Marcelo, Kross, Casemiro, Isco... El Madrid es pren seriosament el partit de l'Alcoyano

Hazard, Vinicius, Courtois, Asensio, Benzema, Marcelo, Kross, Casemiro, Isco... El Madrid es pren seriosament el partit de l'Alcoyano

El Reial Madrid no està disposat a patir un "Alcoyanazo" i arribarà a Alcoi a l'hora de dinar de dimecres amb els seus efectius més destacats. No estarà Ramos, però sí Courtois, Benzemà, Hazard o Isco. Zidane no vol problemes i ha demanat els seus jugadors implicació al 100%.

Més informació

Hazard, Vinicius, Courtois, Asensio, Benzema, Marcelo, Kross, Casemiro, Isco... El Madrid es pren seriosament el partit de l'Alcoyano

Un grup de voluntaris recull més de mitja tona de deixalles al pantà de Beniarrés

Llaunes, ampolles de vidre, embolcalls d’aliments o de tabac han sigut els residus més abundants.

L'embassament de Beniarrés té un gran valor ambiental especialment per l'avifauna que hi abunda.

 

La recuperació del riu Serpis ha premés, en els últims anys, la recuperació d'espècies com la llúdria.

Un grup format per una quinzena de voluntaris, acompanyats dels seus gossos, va passar el matí recollint deixalles en l’entorn del pantà de Beniarrés en una jornada organitzada per l’Escola de Naturalesa, la secció d’Educació Ambiental del Centre de Psicologia i Institut de Comportament Animal Diéresis.

Més de mitja tona de residus de tot tipus van ser recollits a mà pels voluntaris, als que de manera espontània es van sumar alguns membres del Club de Pesca El Talpó de Muro, que es trobaven en la rodalia.

Els mateixos voluntaris, en acabar la recollida, van traslladar tots els sacs en els seus cotxes particulars fins als pertinents punts habilitats per dipositar les deixalles. Llaunes, ampolles de vidre, embolcalls d’aliments o de tabac han sigut els residus més abundants.

Vanesa Carbonell, directora de Diéresis i organitzadora de la jornada, destacava els grans valors ambientals de l’entorn de l’embassament, especialment pel que fa a l’avifauna que hi abunda, i la necessitat de cridar l’atenció sobre la importància de cuidar aquest punt de la comarca. La lenta recuperació del riu Serpis en els últims anys ha portat la recuperació d’espècies com la llúdria, que ha sigut albirada en punts molt pròxims a l’embassament, però encara aquest és un punt negre pel que fa als residus. Centenars de persones s’acosten freqüentment, en especial els caps de setmana, a gaudir de la pesca a l’embassament, però també cada volta més aficionats a l’observació d’aus o famílies que busquen gaudir d’un dia d’esbarjo en la natura, i la visió de l’entorn de l’embassament sembrada de tota classe de residus es torna lamentable.

Des de fa anys, diferents col·lectius de pescadors i veïns dels pobles del voltant denuncien el comportament incívic de molta de la gent que s’acosta a gaudir del pantà, així com la total absència de sancions o la falta d’implicació dels ajuntaments propers. En els últims anys, altres iniciatives similars a esta jornada de neteja han sigut dutes a terme, sempre nascudes per iniciativa de la ciutadania, però a pesar de tots els residus recollits en cada una d’elles, en pocs dies la situació de la zona torna a ser la mateixa.