El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Més de 1000 persones participaran a Alcoi en la Trobada d'Esports Adaptats

Trobada de l'any passat de l'Esport Adaptat a Alcoi

És l'última trobada de l'any d'Esports Adaptats a la província d'Alacant; la més nombrosa pel que fa a participants: vora mil persones entre estudiants i monitors; i l'única que se celebra a l'aire lliure. 

Serà aquest dimecres 3 d'abril, amb la visita d'estudiants de centres d'educació especial de tota la província d'Alacant. Com sempre, col·laboren els alumnes del CIP FP Batoi, ja siga atenent durant el recorregut per la via verda com amb animació sociocultural.

Dins dels Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana se celebren les trobades d'esports adaptats, 9 en total a tota la província d'Alacant durant el curs escolar i on es preparen diferents activitats esportives per als estudiants dels centres d'educació especial. I per acabar l'any, la 9a trobada se celebra sempre a Alcoi, on es fa una activitat a l'aire lliure, un recorregut per la via verda des de Batoi fins al poliesportiu. Està prevista l'assistència de més de 700 alumnes dels col·legis alacantins, i la resta són monitors, professors i col·laboradors.

David Torró, cap de secció d'esports de la conselleria, explica que la jornada començarà amb un esmorzar al parc de Batoi, i a partir de les 11 hores s'iniciarà la ruta per la via verda, en bici o caminant. Ja a les 13 hores hi haurà un dinar de germanor entre tots els participants al poliesportiu Francisco Laporta. La d'Alcoi és la trobada més nombrosa dels jocs esportius adaptats, i també l'única que es fa a l'aire lliure. Rosana Montava, directora del col·legi d'educació especial Tomás Llácer d'Alcoi, assegura que "l'esport és una activitat que garanteix la qualitat de vida dels nostres alumnes. Són ciutadans de ple dret i poden practicar-lo, adaptat a les seues necessitats i les seues característiques", i explica que en aquesta trobada potencien "el control psicomotor, es treballa habilitats socials, es comparteix. Tenim la sort de viure en la localitat amb la torbada de jocs adaptats més reconeguda".

Presentació de la trobada.

Un dels tradicionals col·laboradors en aquesta activitat és el CIP FP Batoi. Els alumnes d'atenció a la dependència ajuden en tot el recorregut, i els d'animació sociocultural s'encarreguen de l'entreteniment en el dinar. Però a més, en col·laboració amb les Aules de la Tercera Edat, s'ha preparat una visita turística a la ciutat per la vesprada per al grup de participants que col·laboren en l'organització de la trobada. Aniran des del Viaducte fins al Refugi, amb explicacions dels majors sobre la vida i tradicions quan eren joves, acompanyats de xicotetes representacions teatrals dels estudiants de Batoi. Sandra Ruiz, cap del departament de serveis a la comunitat del CIP FP Batoi, diu que es tracta d'una "convivència molt interessant entre diferents edats i diferents experiències de vida".

Per la seua banda, el regidor Alberto Belda considera aquesta trobada molt important perquè
"dóna visibilitat a l'esport adaptat", a més que permet "utilitzar allò del que més orgullosos ens sentim: el nostre entorn natural".