El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vora 2.000 cases de camp es troben fora d'ordenació urbana a Castalla

Reunió a Castalla / Ajuntament

Ni veïns ni ajuntament poden fer cap tràmit fins que no es cree l'Agència Valenciana de Protecció del Territori. Com a molt tard, podria crear-se a febrer de 2020, segons indica l'Ajuntament de Castalla. 

"Tranquil·litat" és el que ha volgut transmetre Antonio Bernabéu, alcalde de Castalla, als veïns que viuen en les 2.000 cases de camp que actualment es troben fora d'ordenació urbana. El motiu ha sigut la modificació de la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP) que va entrar en vigor a febrer de 2019.

La LOTUP, concretament l'article 210 que fa referència a 'Actuacions de minimització de l'impacte territorial generat pels nuclis de vivendes en sol no urbanitzable', contempla la possibilitat de la situació de les cases de camp al territori valencià que estiguen fora d'ordenació urbana. Concretament a Castalla afecta unes 2.000 vivendes.

L'alcalde ha transmés "tranquil·litat" i a més, Antonio Bernabéu, ha indicat que el consistori "farà tot el que estiga en les seues mans per ajudar i facilitar als veïns la regularització de les vivendes, malgrat que la resolució final depén directament de Conselleria".

A hores d'ara, ni veïns ni ajuntament poden fer cap tràmit fins que es cree l'Agència Valenciana de Protecció del Territori, entitat que s'encarregarà de gestionar tots els procediments i que es crearà a propòsit per l'aplicació d'aquesta llei. Segons informa l'Ajuntament de Castalla, aquest òrgan que depén de la Generalitat, ha de posar-se en marxa abans de febrer de 2020.

Antonio Bernabéu indica que "en les últimes setmanes hem mantingut reunions amb ajuntaments de municipis pròxims, igualment afectats per aquesta modificació de llei. També amb la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, des d'on ens han informat que no es podrà avançar en aquesta qüestió fins que no estiga en marxa l'Agència Valenciana de Protecció del Territori i que, a més, s'està realitzant una guia explicativa per a la ciutadania que recollirà els passos i a qui dirigir-se per a la tramitació de la regularització de les cases que es troben fóra d'ordenació urbana”.

Situació econòmica de l'Ajuntament

Aprofitant la reunió, l'alcalde ha comentat quina és la situació econòmica del consistori castellut. Segons ha assenyalat Bernabéu, “l'Ajuntament de Castalla disposa d'un romanent de tresoreria de 7 milions d'euros que s'ha pogut mantindre i fins i tot augmentar gràcies als 10 milions d'euros rebuts en subvencions i que han permés duguera a terme nombrosos projectes en el municipi”.