El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vora 2.000 festers participaran en l'Entrada de Moros i Cristians de Bocairent

Entrada Cristiana / AM
Els dies grans de festes són del divendres 2 al dimarts 6 de febrer

Les 9 filaes (5 cristianes i 4 mores) ja ho tenen tot preparat per viure els dies grans de festes, que se celebren des del divendres 2 al dimarts 6 de febrer i tenen la distinció d'Interés Turístic Nacional. L'acte que espera ser més multitudinari, amb la presència de molts turistes de les nostres comarques, és l'Entrada de Moros i Cristians que arrancarà a les 16:30 h del dissabte 3 de febrer

Unes de les festes d'hivern més important a les nostres comarques són els Moros i Cristians de Bocairent. Les 9 filaes (5 cristianes i 4 mores) ja ho tenen tot preparat per viure els dies grans de festes, que se celebren des del divendres 2 al dimarts 6 de febrer i tenen la distinció d'Interés Turístic Nacional. ARAMULTIMÈDIA ha parlat amb Mari Luz Pascual, regidora de Festes de Bocairent, per conèixer un poc més aquestes festes tan genuïnes del sud de València.

L'acte que espera ser més multitudinari, amb la presència de molts turistes de les nostres comarques, és l'Entrada de Moros i Cristians que arrancarà a les 16:30 h del dissabte 3 de febrer. Pascual ha destacat que "participaran vora 2.000 festers durant la desfilada". Des de les 11:30 h a la Plaça de l'Ajuntament, s'interpreta l'Himne nacional i hissada de baneres. A continuació, interpretació de l'Himne a Bocairent per la Societat Musical Vila de Bocairent sota la batuta d'Agustín Molina. Oficialment, els dies grans de festes arranquen el divendres 2 de febrer. A les 23 h, comença la Nit de les caixes.

Un dels "dies més emotius" per a la regidora Mari luz Pascual és el Dia de Sant Blai, dedicat al patró del municipi. De bon matí comença la Diana des de la Plaça de l'Ajuntament. Els actes religiosos comencen amb la Solemne Missa a l'Església Parroquial. El dia dedicat al patró es tanca a les 19 h amb la Solemne processó. A l'arribada a la plaça de l'Ajuntament, el seguici esperarà el Guió, la Relíquia i la imatge de Sant Blai. A continuació es dispararan focs d'artifici i després es reprendrà la processó fins a l'Església Parroquial on s'interpretarà l'Himne a Sant Blai.

Per als que encara es queden forces, el dilluns 5 de febrer està reservat per a la batalla entre els bàndols moros i cristians. Seguint amb la tradició, al matí guanyaran els de la mitja lluna i per la vespra ho faran les tropes de la creu fins a l'any que ve. L'últim dia gran de les festes de Moros i Cristians de Bocairent està reservat al Sant Crist. Després dels actes amb caire religiós, se celebra la Cordà, "un acte molt conegut a les nostres comarques", com ha destacat la regidora de Festes.