El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vora 20 centres educatius participaran en un programa de compostatge del Consorci Terra

Un dels tallers a partir del curs vinent / Consorci Terra

Els IES procuraran disposar d'una parcel·la d'uns 25 metres quadrats, ja siga jardí o hort, per a l'ús del compost obtingut.

El Consorci Terra, que gestiona els residus de part de les nostres comarques, inicarà un projecte de compostatge a alguns centres educatius en el curs 21/22. L’objectiu és, entre d’altres, donar a conèixer els procesos de compostatge i fomentar la recollida selectiva.

A partir del curs 21/22, alguns centres educatius de les nostres comarques coneixeran tecniques de compostatge gràcies al Consorci Terra. El projecte tindrà uns 18 mesos de durada.

Els IES procuraran disposar d'una parcel·la d'uns 25 metres quadrats, ja siga jardí o hort, per a l'ús del compost obtingut. El projecte inclou tot el material necessari per a fer les tasques de compostatge, com compostadores, biotrituradores, poals airejats, bosses compostables, airejadors, termòmetres, bàscules portàtils, material didàctic, així com la formació i assessorament tècnic continu per al compostatge de bioresidus a càrrec d'educadors ambientals per a afavorir l'èxit del projecte. Està formació serà més completa en el cas dels denominats mestres compostadors, que seran els responsables triats per cada centre educatiu.


La finalitat del servei i és la introducció de processos de compostatge en centres educatius d’ESO; educar en la prevenció i gestió de residus i principis generals de l'economia circular; fomentar la recollida selectiva i el compostatge dels bioresidus generats en els propis centres.


Des del consorci indiquen que el tractament dels bioresidus a través de processos de compostatge constitueix “un pilar important per a avançar en el model d'economia circular”. A més, en el cas del compostatge comunitari en centres educatius, als beneficis propis d'aquesta mena de processos de valorització dels residus s'uneix el potencial educatiu i de conscienciació ambiental d'aquest.