El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vora 200 empreses d'Alcoi es beneficiaran de la rebaixa a l'1,2 % de l'Impost sobre Activitats Econòmiques

Poligons / Ajuntament d'Alcoi

Dins del Pla Reactiva Alcoi, hi ha ajudes per al xicotet comerç, artesans festers o artistes locals, entre d'altres

Amb l'objectiu de combatre la difícil realitat econòmica de la Covid-19 i afavorir l'atracció d'empreses a Alcoi, l'Ajuntament ha modificat l'ordenança fiscal reguladora de l'Impost sobre Activitats Econòmiques, IAE, que es redueix en els polígons a l'1,2%. Segons càlculs municipals, es beneficiaran vora 200 empreses ubicades als polígons d'Alcoi.

El coeficient d'1,2% està per davall de la mitjana de la Comunitat Valenciana i és part de l'estratègia del govern local per reactivar l'economia. Aquesta mesura es va aprovar sense cap vot en contra en el passat Ple Municipal. Cal recordar que en els últims 4 anys l'Ajuntament ha invertit 4.300.000 euros en la millora dels Polígons Industrials.

A més amb aquest mateix impost es bonificarà fins al 50% a aquelles empreses que creen ocupació amb contracte indefinit, en concret un 25% per a aquelles que incorporen de 2 a 5 treballadors, un 35% per a les quals incorporen de 6 a 10 i un 45% per a les quals contracten a més de 10, sempre amb contracte indefinit. La bonificació s'incrementarà un 5% quan en l'increment de plantilla figuren persones amb limitacions funcionals, majors de 50 anys o aturats de llarga duració. També es facilita l'accés a la bonificació que en el cas de l'IAE és del 50% aquelles empreses que utilitzen energies renovables.

Segons la regidoria d'Hisenda, Vanessa Moltó"aquestes mesures entren dins de l'estratègia del Govern Municipal per a incentivar la promoció econòmica, crear ocupació i beneficiar la transició ecològica, aprofundint en mesures que hem anat prenent en els últims anys i que sumen a les accions que van realitzant des de les diferents regidories perquè la nostra ciutat millore”.

Pla Reactiva Alcoi

Aquest Pla Reactiva Alcoi naix amb la intenció de combatre la difícil realitat que la Covid-19.
Està obert el termini per a la sol·licitud d'ajudes la contractació. Els imports que poden rebre les empreses alcoianes per a cada contractació que complisca els diferents requisits van des dels 1.000 fins als 4.000 euros i estan destinats a pimes, micropimes, autònoms, i empreses o entitats sense ànim de lucre amb una plantilla de fins a 250 persones que tinguen el seu centre de treball a Alcoi.

De la mateixa manera està obert el termini per als professionals i artesans de la Festa per als quals es destinaran fins a 70.000 euros. Igualment cal assenyalar que les ajudes al comerç suposaran un volum de negoci de 600.000 euros a la nostra ciutat. Quan les ajudes a pimes i autònoms les van sol·licitar més de 440 amb una inversió superior als 160.000 euros, complementant d'aquesta manera les de la Generalitat Valenciana.


Així mateix hi ha hagut ajudes per a la compra d'obres d'art a artistes locals en INDUSTRI.ART, en concret s'han adquirit un total de 27 obres de 24 artistes diferents, 11 dones i 13 homes, per un valor total de 20.000 euros. També hi ha un total de 186.553 euros, amb ajudes de 1.000 euros per a fer front al pagament del lloguer mensual del local del negoci o les despeses dels interessos del préstec d'adquisició dels locals, subvencionades per la Diputació d'Alacant.

A més d'aquestes ajudes, també s'han realitzat bonificacions fiscals per a ajudar a empreses i ciutadans i s'han ampliat les ajudes socials a les famílies més vulnerables.