El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vora 40 persones participen en la visita guiada a les fàbriques de 'primera aigua' del Molinar d'Alcoi

Organitzada per Alcoi Industrial i APIVA

Alcoi vol realçar i reivindicar el Molinar com a inici de la Revolució Industrial al territori valencià. Una de les activitats per aconseguir-ho ha sigut la visita a les fàbriques de 'primera aigua' organitzada per l'Associació de Patrimoni Industrial Valencià (APIVA) i Alcoi Industrial.

Alcoi vol realçar i reivindicar el Molinar com a inici de la Revolució Industrial al territori valencià. També com a referent de la industrialització a Espanya i Europa. Una de les activitats per aconseguir-ho ha sigut la visita a les fàbriques de 'primera aigua' organitzada per l'Associació de Patrimoni Industrial Valencià (APIVA) i Alcoi Industrial.

També s'ha visitat el que serà el futur Centre d'Interpretació, ubicat en la coneguda fàbrica dels Solers o el Molí de Ferro. Rafael Sebastià, Doctor en Geografia i Història, i Ciro Pascual, arquitecte encarregat del projecte del Centre d'Interpretació, han sigut els que més detalls han explicat del nostre patrimoni, encara que un fum d'experts hi han donat dades d'interés sobre l'antic funcionament del Molinar. ARAMULTIMÈDIA ha estat en la ruta i ofereix aquest breu vídeo.