El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vora 50 investigadors del càncer i estudiants participen en l'encontre que organitza el Trail Solidari

Presentació del segon encontre sobre investigació del càncer / R. Lledó
A l'Àgora durant la jornada d'aquest 24 de març

"La Investigació al servei del pacient odontològic" és el nom del II Encontre d'Investigadors en Càncer Ciutat d'Alcoi. Autoritats i organitzadors inaugurat aquest encontre que naix gràcies al Trail Solidari i a la seua associació +queuntrail. Fuster també ha recordat que la prova del Trail Solidari va dedicat aquest any als grups de rescat en alta muntanya

"La Investigació al servei del pacient odontològic" és el nom del II Encontre d'Investigadors en Càncer Ciutat d'Alcoi. Autoritats i organitzadors inaugurat aquest encontre que naix gràcies al Trail Solidari i a la seua associació +queuntrail. El seu president, Paco Fuster, ha destacat que "la prova és més que un trail per esdeveniments com aquests". L'objectiu de l'encontre és "visibilitzar els investigadors en càncer". Fuster també ha recordat que la prova del Trail Solidari va dedicat aquest any als grups de rescat en alta muntanya.

Altre dels organitzadors és FISABIO, una entitat que depén de la Generalitat i es centra en el foment i impuls de la investigació mèdica. El seu gerent, José Antonio Manrique, s'ha lamentat dient que "la precarietat laboral fa difícil a vegades la investigació". Ha continuat dient que "des de FISABIO treballem perquè açò no siga així". El Campus d'Alcoi de la UPV també participa en matèria de logística. Manolo Llorca, Subdirector d'Infraestructures i Comunicació, ha dit que "la UPV havia de participar precís en aquest esdeveniment".

A l'Àgora han acudit uns 50 investigadors i estudiants, i 17 ponents per parlar d'investigació del càncer. En representació de l'Hospital Verge dels Lliris ha estat Roser Falip, qui ha animat a tots a "no anar-se'n fora perquè el seu treball intervé en el desenvolupament del país". Falip també ha destacat que "tenim als millors pacients i als que més s'involucren". L'alcalde Toni Francés ha tancat la presentació dient que "portar més participants al Trail Solidari és impossible, però sí que es pot donar més valor a la prova amb activitats com aquest encontre".