El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vora 50 servicis dels Bombers en menys de 24 hores

La Borrasca Glòria deixa desenes d'incidents, afortunadament menors, al pas per les nostres comarques. Els Bombers han retirat arbres, netejat camins i han tret gent de vehicles. L'incident més gran ha tingut lloc a Alcoi on s'ha enfonsat un edifici en ruïnes. Glòria deixa 330 litres d'aigua per metre quadrat a Beniarrés, i mig metre de neu a Banyeres. 

Es manté a les nostres comarques fins a la mitjanit avís taronja per acumulació de neu, i groc per precipitacions acumulades i ratxes d'aire. Demà mantenim l'avís pel vent, però les pluges remetran a poc a poc.

Durant les últimes 24 hores els Bombers no han parat de fer servicis derivats de la tempesta que travessa les comarques. Arbres caiguts, garatges inundats, gent atrapada en vehicles, camins per netejar, façanes que perillen... excepte incendis, els Bombers han posat a prova els seus coneixements per atendre tota classe de servicis que poden arribar a fer. La pluja continua i l'alerta es manté, però calculen que ja portaran vora 50 servicis fets en les últimes hores.

Molts servicis, però cap incident greu de moment. El més destacat ha sigut un rescat a Agres, on un cotxe amb 3 adults i un xiquet ha quedat bolcat en la neu. Han acudit Guàrdia Civil i Bombers per a traure'ls del vehicle. I a Alcoi, amb la caiguda d'un edifici en ruïnes en la zona antiga, molt a prop del Museu Arqueològic. Un edifici que ja perillava, i que des del consistori asseguren que s'havia demanat als propietaris en diverses ocasions que l'enderrocaren. També a Alcoi s'han patit momentanis talls de llum, perquè la pluja o el vent ha afectat algunes línies d'alta tensió. I ha tancat hui les portes l'edifici dels jutjats d'Alcoi per problemes amb l'aigua.

I els incidents més grans, com sempre, a les carreteres. Està tallada la connexió entre Fageca i Gorga, la carretera d'Agres o els accessos a Banyeres. Es pot consultar informació actualitzada a la DGT. L'A7 tampoc s'ha lliurat, amb moments on s'ha hagut de tallar al trànsit part de la pujada al port d'Albaida o en el tram d'Ibi. La Guàrdia Civil xifra en 300 persones i 150 vehicles atesos en aquests dos punts. A hores d'ara hi ha circulació lenta i restringida a camions i grans vehicles.

La Borrasca Glòria al final ha deixat menys neu de l'esperada, perquè la pluja ha sigut més abundant. Durant la nit ha nevat en molts punts de les comarques: Balones, Alcoi o Agres, i les primeres llums portaven estampes blanques. Però la pluja ha sigut molt persistent al llarg del matí i ha desfet molta neu. S'han arreplegat 330 litres per metre quadrat a Beniarrés, 173 a Muro, o 160 a Alcoi i Benilloba.

 

L'acumulació d'aigua ens ha deixat imatges com el riu d'Alcoi ple o el barranc de l'Encantada amb un gran bot d'aigua.

El barranc de l'Encantada aquest dilluns 20 de gener

On sí que ha nevat ha sigut a Banyeres, on han acumulat mig metre de neu en els punts més alts del municipi. Al llarg del dia treballen per retirar la neu dels carrers, i demanen molta precaució als veïns, que no caminen a prop de les façanes perquè pot haver despreniments de neu de les teulades.

BAnyeres, aquest 20 de gener

Aquest 20 de gener no hi ha hagut classe en quasi tots els municipis de les comarques, excepte Cocentaina i l'Alqueria d'Asnar. Alcoi ja ha anunciat que demà es reprendran les classes, i molt probablement així serà també en la resta de municipis, excepte a Banyeres, on primer s'ha de retirar tota l'acumulació de neu. Informaran al respecte en la web municipal.

 

Previsió per a les pròximes hores

La pluja es mantindrà hui i demà, però serà cada vegada menys persistent. L'AEMET manté avís taronja a les nostres comarques fins a la mitjanit, però per l'acumulació de neu. També tenim avís groc per ratxes de vent que poden superar els 80 quilòmetres per hora, o per l'acumulació també d'aigua.Cal estar ara atents a la neu que es desfà, i a l'aigua que baixa des de les zones més altes. Per a demà dimarts es manté l'avís groc, però ja tan sols per les ratxes de vent, que poden ser de fins a 60 quilòmetres per hora.