El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vora 830 hectàrees cremades en l'incendi de Beneixama. Evoluciona favorablement.

Imatge de @GVA112

El foc està a menys de 10 quilòmetres del Parc Natural de la Serra de Mariola 

Evolució favorable l'incendi forestal entre Beneixama i Banyeres. El foc està a menys de 10 quilòmetres del Parc Natural de la Serra de Mariola. Ajuntaments com el de Fontanars, Beneixama o Banyeres ja alerten a la ciutadania. La UME pernocatarà al Poliesportiu de Banyeres.

"L'evolució a hores d'ara és favorable". És l'última informació d'Emergències de la Generalitat. A la nit es quedaran treballant mitjans terrestres i demà 16 de juliol s'incorporaran 10 mitjans aeris més. Ja són 45 persones desallotjades en l'incendi declarat cap a les 14 h al terme municipal de Beneixama. Els efectius en extinció d'incendis, govern central (Juan Carlos Fulgencio) i la Consellera de Justicia, Gabriela Bravo, s'han reunit. Bravo ha destacat que la prioritat ha estat en "salvar i protegir a les persones". S'han mobilitzat 64 efectius i 28 vehicles vinguts de Conca, Saragossa, Guadalajara i de les provincies d'Alacant i València. L'incendi actualitzat es pot seguir al twitter @GVA112. 

L'última informació d'Emergències de la Generalitat és que s0han cremat vora 830 hectàrees. El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat estableix l'Índex de Gravetat Potencial 2. Això significa que "en la seua evolució més desfavorable, es prevéu que amenace seriosament a nuclis de població o infraestructures d'especial importància, o el dany forestal esperable és molt important (per extensió de l'incendi o per les característiques de la massa afectada), de forma que exigeixen l'adopció immediata de mesures per l'atenció i socors de la població o protecció dels béns".

L'Ajuntament de Fontanars indica que "les persones que viuen en les cases de camp a la part Llevant del nostre terme, les més pròximes a la serra de l'Ombria, que amb tranquil·litat agafen les pertinences bàsiques i que vinguen al poble". Afegeix que "es tracta simplement de mesures preventives. Fem saber a la gent afectada que la Casa de la Cultura estarà oberta i a la seua disposició".


Pel que fa a Banyeres, el consistori indica en un comunicat a xarxes socials que "la consellera Gabriela Bravo i Juan Carlos Fulgencio, delegat del Govern, s’han reunit en el punt avançat de coordinació amb l’alcalde de Beneixama, el de Fontanars dels Alforins i l’alcaldessa en funcions de Banyeres, Rocío Alfaro, per a informar-los sobre les tasques d’extinció. Els treballs van en la direcció de controlar el perímetre el més prompte possible. S’estima que s’han cremat fins ara més de 500 hectàrees. Segons Bravo, on primer s’ha actuat ha estat en el front que amenaçava la serra Mariola. Els efectius segueixen treballant i d'ací a unes hores es farà una altra valoració. Als abans esmentats, s’han sumat més mitjans procedents de Múrcia, Saragossa i Guadalajara. Han sigut desallotjades 40 persones. De moment no saben les causes. Per part del delegat del Govern s’ha reiterat que es complisquen les instruccions de desallotjament. Per seguretat que ningú intente accedir a les edificacions aquesta nit. A les 21:30 h hi haurà una altra reunió".