El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Voreres de sentit únic per a vianants. Proposta per a afrontar la desescalada en Alcoi

Alameda de Camilo Sesto, un dels carrers on es podria aplicar la mesura.

La data d'aplicació no es coneix, però tot apunta que podria ser a partir de la pròxima setmana. "Volem aplicar-ho a mesura que es vaja reprenent l'activitat comercial de la ciutat", apunta el portaveu socialista.

L'Ajuntament instarà al veïnat d'Alcoi a partir de la pròxima setmana a què transite per la vorera de la dreta en les principals artèries de la ciutat. De cara al procés de desescalada, la mesura buscar reduir les possibles interaccions entre persones al carrer.

"No parlem d'una mesura d'obligatori compliment, l'entenem més com una recomanació", assegura el portaveu dels socialistes, Jordi Martínez. La idea s'ha plantejat durant el plenari d'aquest dilluns, després d'una pregunta formulada per la portaveu de Guanyar, Sandra Obiol, al final de la sessió.

De moment no s'ha facilitat en quins carrers concrets es podria aplicar, encara que Martínez al·ludeix a les principals avingudes i artèries de la ciutat; tots els ponts; i alguns carrers on les voreres siguen especialment estretes, com ara el carrer Sant Jaume o Sant Nicolau.

L'Ajuntament preveu instal·lar senyalística per indicar en quins carrers entraria en vigor la recomanació, així com el sentit de la circulació, que en tots els casos seria per la dreta. La data d'aplicació tampoc es coneix, però tot apunta que podria ser a partir de la pròxima setmana. "Volem aplicar-ho a mesura que es vaja reprenent l'activitat comercial de la ciutat", apunta el portaveu socialista.