El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vox Alcoi acusa Podem d'antidemòcrates, radicals, i de tenir un criteri feixista

La moció presentada per Vox al plenari de setembre (i a la qual Podem Alcoi ha votat en contra) advocava perquè totes les places de policia local foren cobertes i així es subsanaren allò que a ull de la formació eres "carències d'efectius en tots els torns".

Podem i Vox ja han evidenciat les seues primeres desavinences públiques a l'Ajuntament d'Alcoi. El desacord ha tingut lloc en el plenari municipal de setembre, quan el partit morat ha votat en contra d'una moció presentada per Vox, al·legant exclusivament raons ideològiques. La formació encapçalada per David Abad critica aquesta postura, i acusa Podem d'antidemòcrates, de ser un partit radical, i de tenir un criteri feixista.

La moció presentada per Vox al plenari de Setembre advocava perquè totes les places de policia local foren cobertes i així se solucionaren allò que al seu parer eren "carències d'efectius en tots els torns". Tots els partits de la corporació municipal han votat a favor d'aquesta proposta, a excepció de Podem Alcoi. El seu portaveu, Cristian Santiago, ha justificat d'aquesta manera la posició dels morats: "des de Podem no anem a legitimar a Vox en les institucions públiques perquè entenem que no és un vehicle democràtic vàlid i el seu ADN posa en perill la convivència entre els ciutadans i les ciutadanes de les diferents ciutats i municipis de L'Estat Espanyol i per això li tanquem la porta de les institucions i no anem a blanquejar a un partit que fomenta la seua existència en l'odi...".

La resposta de Vox Alcoi no s'ha fet esperar, i reproduïm íntegrament la seua contestació: "Desde Vox Alcoy no podíamos esperar otra forma de actuar de un partido que no cree en la unidad de España, que quiere debilitar las instituciones para colarse en posiciones de influencia, un partido de ultra izquierda, radical y amigo de las dictaduras de Maduro e Irán a los que se les llena la boca cuando hablan de democracia y son los primeros antidemócratas. Un partido que en vez de velar por los intereses y la seguridad de los alcoyanos antepone su criterio fascista".

Els de David Abad fan èmfasi en el fet que són un partit emparat per la legalitat, que ha arribat a les institucions a quedar-se, i que seran el mur per a frenar cada intent de destruir Espanya.