El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Vox impedeix una declaració institucional en suport a la indústria festera local

Moros i Cristians d'Alcoi.

L'abstenció de Vox Alcoi en el plenari d'aquest divendres ha impedit que s'assolira una declaració institucional en suport a la indústria festera local. A pesar d'això, la moció -presentada per Podem- ha sigut aprovada amb el suport de la resta de partits.

Els punts d'acord de la moció contemplen la sol·licitud d'ajudes econòmiques, als governs autonòmics, provincial i estatal, les quals haurien de ser gestionades per l'Ajuntament per a ser "el més eficient i transparents possibles". També es demana una anàlisi per a conéixer la situació real del sector, i que permeta catalogar tots els treballs i especialitats de l'àmbit de la festa, I finalment que el consistori i l'ASJ treballen de manera coordinada per a donar estímul al sector.

A l'hora d'abstenir-se, Vox ha al•ludit que la proposta "soles ampara a uns pocs", assegurant que deixa fóra -per exemple- als participants en els 'boatos', o els conserges dels locals de les filaes, afectats per la cancel·lació d'esdeveniments socials. Respecte a açò, el regidor de Podem Aarón Ferrándiz ha recordat que "ajudar a un sector tan important com el de la festa no vol dir que es dediquen menys esforços a la resta", fent menció també a les ajudes de l'escut social –com ara a l'ingrés mínim vital-, "sobre les que Vox vota en contra", ha afirmat Ferrándiz.

Al marge del text original de la moció, Màrius Ivorra de Compromís ha plantejat inclús la possibilitat de crear associacions gremials, "similars a les de fallers i foguerers a la ciutat de València".