El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xafigà de Muro i Carlos Nuñez: gaites i dolçaines al Principal d'Alacant

Concert inoblidable el viscut aquest divendres al Teatre Principal d'Alacant amb una combinació més que atractiva: la gaita del gallec Carlos Nuñez i les dolçaines i tabals dels murers de la Xafigà.

Divendres 11 de gener, huit i mitja de la vesprada, teatre Principal d'Alacant. La Xafigà de Muro irromp en el patí de butaques al son de la Marxa Mora 'Xavier el Coixo'. Impressionant rebuda del públic que intueix un espectacle únic. La fusió entre la internacionalment coneguda gaita del gallec Carlos Nuñez i les dolçaines i tabals dels murers resulta única.

 

 

No és la primera vegada que giren junts i l'admiració és mutua. Nuñez, gran artista intimista i promotor de les tradicions culturals més arrelades, ha trobat en la Xafigà de Muro una formació perfecta per a les seues investigacions musicals. al Principal d'Alacant sona el repertori popular de la dolçaina i tabal com són 'L'Arrancà del dissabte de festes de Callosa' o 'Passacarrer d’autoritats de Bocairent'.

La Xafigà ocupa la part de darrere de l'escenari i viu una jornada realment creativa i inoblidable també amb El Cor del Teatre Principal d'Alacant. És un dels concerts de la gira de Nuñez basada en el seu llibre "La Hermandad de los Celtas".

 


 

Carlos Nuñez

El gaiter i flautista nascut a Vigo, considerat un dels grans intèrprets de música cèltica a nivell mundial, centra ara el seu treball en el desenvolupament del folk gallec amb una visió de la Cultura cèltica com una utopia mil·lenària que, des de fa segles, ha creat un imaginari universal que hui continua sent una inesgotable font d'inspiració artística.

 


'La Hermandad de los Celtas" analitza la música cèltica des de múltiples perspectives: històrica, musicològica, cultural, etc. Aborda aspectes molt diversos: la seua relació amb altres estils, les seues formes, els instruments característics de la seua interpretació, el seu àmbit territorial d'expansió i influència.