El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xarrada i ruta guiada per a conéixer la recentment recuperada torre d'artilleria del Castell de Cocentaina

Cal reserva prèvia per a les dos activitats, i que es pot fer mitjançant la web entradas.cocentaina.es

La xarrada serà aquest divendres 4 de juny, i la visita guiada el dissabte 5 de juny. Cal inscripció prèvia. 

L'estiu del 2020 van acabar les obres de rehabilitació de la torre d'artilleria del Castell de Cocentaina, construïda al segle 15 i de la qual tan sols quedaven algunes pedres. Ara tenim l'oportunitat de vore el resultat, acompanyats d'una explicació i guia. 

Divendres 4 de juny hi haurà una conferència sobre la intervenció arqueològica feta a la torre. Serà a les 20 hores al Pati d'Armes del Palau Comtal, a càrrec d'Eduardo López, arqueòleg de l'empresa Elebus, i Elisa Doménech, tècnica de patrimoni cultural i museus de l'Ajuntament de Cocentaina. L'aforament màxim és de 40 persones.

I dissabte 5 de juny hi ha previstes dos visites guiades a la torre d'artilleria, una a les 9,15 i l'altra a les 10,15. De 10,30 a 12,30 es podrà visitar també el Castell de Cocentaina. Des del consistori alerten: "S’haurà de portar un calçat especial donada la dificultat mitjana de l’accés amb un ferm no regular i un desnivell de 57 metres, especialment al tram que condueix a la Torre". L'aforament màxim per a cada visita és de 20 persones.