El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xarrada: separar la matèria orgànica de la brossa en la Sala Àgora a Alcoi

Xarrada: separar la matèria orgànica de la brossa en la Sala Àgora a Alcoi / cartell
L'esdeveniment serà, dijous 18 de gener a les 19.30

 El 18 de gener a les 19.30, la sala Àgora a Alcoi, acollirà la xarrada per aprendre a separar la matèria orgànica de la brossa, a causa de la pròxima implantació a la zona Centre del contenidor marró.

Dijous, 18 de gener en la sala Àgora a Alcoi, tindrà lloc una xarrada: separar la matèria orgànica de la brossa, per la pròxima implantació a la zona Centre d’Alcoi del contenidor marró, per a la recollida selectiva de la matèria orgànica dels residus urbans: les restes d’aliments i poda.

En la xarrada se solucionaran preguntes sobre el motiu pel qual s'implanta aquest contenidor a càrrec de Carlos Arribas, coordinador estatal àrea de residus d'ecologistes en acció.

Per altra banda, és convenient que abans d'instal·lar el contenidor, es reflexione, amb la participació de veïns, comerciants, partits i associacions diverses, sobre quin és el model més adequat per a la seua recollida selectiva.

Cal destacar que la separació en origen de la matèria orgànica és l’única manera de produir un vertader compost i un reciclatge d’alta qualitat. Així també s’evita pèrdua de recursos i l’emissió de contaminants.

Ja s'hi ha provat en altres ciutats, però soles permeten accedir al contenidor marró només a les persones que s’hagen compromés amb la iniciativa.

A més en la xarrada es podrà consultar, qualsevol dubte, perquè aquesta iniciativa siga tot un èxit.