El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Xavier Mollà sorprèn al públic de l’IVAM CADA Alcoi amb el concert audiovisual “La clau del Vent”

"La Clau del Vent". Fotografia de Josep Barber
  • Xavier Mollà“El públic assistent va eixir molt content de l’actuació".
  • Els protagonistes del concert van ser la música, la imatge i la veu en directe.

“La Clau del Vent” és un projecte audiovisual on imatge, música i veu es fonen en un discurs on la nostra societat actual i el nostre entorn són els principals protagonistes. La magnífica adaptació al fagot que fa Vicent Mascarell del repertori musical, sobradament conegut al món concertístic, imprimeix una contundent personalitat al projecte, i les fotografies de Xavier Mollà ens revelen, a cada peça musical, les seues inquietuds quan observa el que està passant al món que ens ha tocat viure i a la gent que l’habita.

El passat dimecres 29 de desembre va tindre lloc el concert audiovisual “La Clau del Vent” al saló d’actes de l’IVAM CADA d’Alcoi.

L’esdeveniment audiovisual el van protagonitzar les fotografies de Xavier Mollà, el so del fagot de Vicent Mascarell, i les veus d'Emilio Garrido, periodista i autor dels textos que es van llegir i Jorja Mollà, tècnica en disseny de teixidura i fotògrafa.

“Vicent Mascarell, va interpretar el repertori d’una manera magistral, ell mateix va fer les adaptacions de totes les peces musicals per al fagot”, assegura Xavier Mollà, fotògraf encarregat de la direcció, del guió i del muntatge audiovisual.

La sala va tindre, aproximadament, una ocupació d’un 80% del seu aforament i, segons afirma el fotògraf: “El públic assistent va eixir molt content de l’actuació. Són propostes culturals poc vistes en les ofertes que hi ha per tot arreu. La perfecta conjunció d'imatge, música i veu va sorprendre molt favorablement el públic”.

                                           

Xavier Mollà en "La Clau del Vent. Fotografia de Josep Barber

Aquesta proposta va estar pensada per a interpretat amb la seua totalitat en directe, i, per això els protagonistes del concert van ser la música, la imatge i la veu en viu. Cal recordar que el concert és un projecte seleccionat en la convocatòria “Cultura Online #CMCVaCasa” del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana.