El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ximo Puig destaca "l'impuls extraordinari" que suposa el Pla Edificant

L'actual Bracal, imatge d'arxiu. Un dels projectes finançats per l'Edificant que ha de començar a executar-se d'ací poc.

A les nostres comarques hi ha tres importants projectes que depenen de l'Edificant i que haurien d'estar executats abans que acabe la legislatura: la imminent construcció del Bracal de Muro, la solució per a la unificació del Bosco a Cocentaina i la necessària ampliació de l'IES Andreu Sempere d'Alcoi.

Des del Consell asseguren que en la present legislatura està projectada una inversió de 1.000 milions d'euros per a la remodelació o la nova construcció de vora la meitat dels centres docents de la Comunitat Valenciana. Un "impuls extraordinari", assegura el president Ximo Puig, qui considera necessari "espais educatius que suposen un entorn favorable per impartir una educació de qualitat".

A Alcoi, el Pla Edificant ha suposat ja millores al col·legi Miguel Hernández, però el gros de les actuacions començaran ara. Està previst, segons explica el regidor d'educació Alberto Belda, que a finals d'aquest mes de setembre comencen les licitacions de les obres de millora als col·legis Horta Major, Sant Vicent, Romeral, Tomás Llácer i a l'Escola Oficial d'Idiomes. Aquestes cinc obres suposen una inversió d'1,5 milions d'euros.

Però el projecte estrella és l'ampliació de l'IES Andreu Sempere, que rondarà els 4 milions. Alberto Belda assegura que el pojecte de redacció ja està en contractació i confia que la licitació siga "imminent". A açò cal sumar altres actuacions previstes a l'IES Pare Vitòria i a Cotes Baixes. En total, incloent les obres als col·legis de primària, sumen vora 13 milions d'euros, una inversió que per a Belda, "posarà al dia tots i cadascun dels centres d'Alcoi". Molts projectes previstos que s'han de dur a terme De fet, des de l'oposició, concretament des de Guanyar, s'han mostrat crítics davant el lent ritme d'execució de les obres.
 

La construcció del Bracal i la unificació del Bosco


En Muro hi ha tres projectes finançats amb l'Edificant. Per una banda els 115.500 euros destinats a l'adequació de l'embornal i la climatització de l'aulari d'infantil del Bracal. Aquestes obres començaren abans d'estiu i estan a punt de finalitzar. I al CEIP Montcabrer construiran un gimnàs cobert, a banda d'altres millores puntuals. Suposarà una inversió de 450.000 euros i està previst que s'execute al llarg del 2020. S'ha retardat un poc als terminis previstos perquè segons expliquen des del consistori, el projecte ha patit retards per un reajustament en els càlculs geotècnics.

I com no, el projecte estrela del municipi, l'esperada construcció del nou col·legi del Bracal. Els tràmits administratius estan avançats i ja s'ha signat les actes de replanteig, necessàries per a iniciar les obres. Així que qualsevol dia es poden vore les excavadores a la zona. Suposa una inversió de més de 6 milions d'euros, i les obres s'allargaran almenys un any.

També a Cocentaina tenen pendent la construcció d'un nou col·legi que supose la unificació del Bosco. 6 milions d'euros per a un difícil projecte que encara està en procés de redacció, i serà el que més s'allargarà en el temps. Dins l'Edificant, Cocentaina també ha resolt els problemes d'accessibilitat al col·legi Real Blanc.