El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ximo Puig "dirà a tothom que vinga a veure el Tirisiti"

Autoritats visiten la tramoia del Tirisiti / AM
L'alcalde, Toni Francés, ha obsequiat al president amb la "Banda Sonora del Nadal Alcoià "i el "Petit vocabulari del Nadal Alcoià"

Puig ha destacat que el retaule és "una obra d'art magnífica que representa, a banda del nadal alcoià, el nadal valencià". A més, ha recordat la campanya de la Generalitat, anomenada "El Nadal és Valencià"

El Tirisiti ha rebut una visita especial, la del president de la Generalitat Ximo Puig. El de Morella ha destacat que el retaule és "una obra d'art magnífica que representa, a banda del nadal alcoià, el nadal valencià". A més, ha recordat la campanya de la Generalitat, anomenada "El Nadal és Valencià". A banda de Puig, han visitat aquesta icona del nadal alcoià la diputada nacional del PSOE, Patricia Blanquer; la secretaria autonòmica de transparència, Zulima Pérez; i el Conseller d'Economia, Rafa Climent. Per descomptat també han assistit el regidor de Cultura, Raül Llopis, i l'alcalde Toni Francés. Aquest últim li ha fet entrega al president de la "Banda Sonora del Nadal Alcoià" i del llibre "Petit Vocabulari del Nadal Alcoià".

Sobre si el nadal alcoià deu ser Patrimoni de la Humanitat o no, Puig ho té clar: "Hi ha elements del Nadal Alcoià que podrien ser Patrimoni de la Humanitat, de fet jo crec que ja ho són, encara que no tinguen la distinció". Per aquest motiu "dirà a tothom que vinga a veure el Tirisiti".

Per últim, Puig ha recordat que "Alcoi té molts factors d'identitat, com el que representa la Cavalcada o el Tirisiti. És un conjunt que ajuda a entendre millor el passat, el present i el futur de la nostra cultura. Alcoi és un referent en cultura".