El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ximo Puig: "Encara no estem per a festes"

El president Ximo Puig en la seua compareixença aquest 11 de març

Les reunions en vivendes continuen restringides al nucli de convivència i es permet tan sols la visita d'una persona.
 

Es rebaixen algunes mesures i obriran instal·lacions esportives i es reprendran activitats d'oci educatiu. També obrin els bars i restaurants amb limitacions. T'ho detallem tot.

La Generalitat Valenciana presenta bones xifres d'incidència, amb 57 casos per cada 100.000 habitants, xifra que ha donat aquest mateix 11 de març el president de la Generalitat Ximo Puig. Tot i això, el president assegura que "encara no estem per a festes", en clara al·lusió a la pròxima Setmana Santa, i per això s'ha decidit mantindre moltes de les mesures restrictives. Puig assegura que hem sigut una de les comunitats autonòmiques més cauteloses, i que cal continuar sent-ho, i de fet les noves mesures no duraran quinze dies, com era habitual, sinó un mes, fins al pròxim dilluns 12 d'abril una vegada superada la Setmana Santa.

Tot i això, per tal de donar un respit a certs sectors, s'alleugeren algunes de les mesures, que Puig ha concretat en tres punts:

  1. Reobrin bars i restaurants a un terç de la seua capacitat, amb taules de 4 persones i sense servei de barra. Les terrasses amplien aforament fins al 100 per cent, però Puig demana precaució i recorda que cal gastar mascareta excepte els moments concrets de consumició. L'horari de tancament és les 18 hores.
  2. Reobrin instal·lacions esportives i gimnasos, sempre mantenint les distàncies necessàries. Es reprenen les activitats d'oci educatiu, en grups de màxim 10 alumnes.
  3. Per a esdeveniments i cerimònies com funerals, bodes o batejos, el màxim d'assistents és de 20 persones a l'exterior i 15 en espais tancats.

 

El president Ximo Puig recorda les mesures que continuen en vigor, com el toc de queda de 22 a 06 hores; o les visites en vivendes, limitades a convivents en les excepcions ja previstes. També es manté el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana, i Puig valora positivament l'acord entre comunitats per a no permetre la mobilitat durant la Setmana Santa.