El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Ximo Puig es reuneix amb els afectats d'Ardystil per a "la reparació històrica d'un accident laboral" que no tenia una "solució defintiiva"

La síndrome Ardystil va afectar en els anys 90 a més de 70 treballadors d'empreses d'Alcoi, Cocentaina i Muro, dels quals 6 van morir.

"M'emociona poder compartir en elles en aquests moments la voluntat de reparar, avançar i mirar cap a davant".

El president de la Generalitat Ximo Puig s'ha reunit amb les víctimes i familiars del conegut com la síndrome Ardystil, una greu afecció pulmonar per inhalació de productes químics, que en la dècada dels 90 va causar la mort de 6 persones i va afectar a més de 70 treballadors de fàbriques de Serigrafia Tèxtil d'Alcoi, Cocentaina i Muro. La principal empresa afectada va ser Ardystil, d'ací el nom de la síndrome. 

Doncs 25 anys després de la primera mort, i quinze després de la sentència que enviava a presó la propietària d'Ardystil, el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig s'ha reunit amb les víctimes i familiars com a part de "la reparació històrica d'un accident laboral" que no tenia "una solució definitiva". El president posa a disposició la Generalitat per a "reparar el seu dolor", i diu que "es tracta de cosir ferides, i que aquesta institució oferisca el tractament humà que es mereixen els que han patit molt". El president Ximo Puig assegura que els ha demanat perdó en nom de la Generalitat: "m'emociona poder compartir en elles en aquests moments la voluntat de reparar, avançar i mirar cap a davant".